hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İETT'den yeni hatlar...

    İETTden yeni hatlar...
    expand

    İETT, Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi - Zeytinburnu Kazlıçeşme arasının işletmeye açılması ile vatandaşların şehrin çeşitli toplu ulaşım araçlarına entegrasyonunu sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu.

    29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelecek yolcuların transferleri için oluşturulan hatlar Marmara'yla birlikte hizmet vermeye başlayacak.

    Avrupa Yakası'nda son durak olan Zeytinburnu Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için aşağıdaki hatlar oluşturuldu.

    Kazlıçeşme:
    Marmara'yı kullanarak Anadolu Yakası'ndan gelip, Avrupa Yakasındaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular diğer toplu ulaşım araçlarına entegre olabilmek için yeni oluşturulan duraktan İETT otobüsleriyle metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecekler.

    İETT Zeytinburnu Metrosu - Kazlıçeşme hattı:
    Bu otobüs hattı ile yolcular, Marmaraydan inen yolcu Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek.

    İETT Topkapı Cevizlibağ - Kazlıçeşme hattı:
    Kazlıçeşme Marmara'dan inen yolcular Cevizlibağ Metro, Metrobüs, Topkapı- Sultançiftliği Tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecekler.

    İETT Yenibosna - Kazlıçeşme hattı:
    Bu hattı ise; Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna Transfer Merkezi'ne bağlanacaklar yolcular kullanabilecek.

    Ayrıca Halkalı yönünden gelen ve eski banliyö hattı güzergahını kullanan ve Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu ile Yenikapı aktarma merkezine ulaşacak yolcular için ise Halkalı - Kazlıçeşme - Yenikapı -Sirkeci hattı oluşturuldu.

    Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu'nun sahil tarafında yeni otobüs, yolcu bekleme peronları yapıldı.

    Yenikapı:
    Marmaray'dan Yenikapı istasyonu'nda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı Metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı-Aksaray ring seferleri oluşturuldu.
     
    Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 hat 140 araç ile Taksim, Beyazıt, Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow