hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümetten ODTÜ Rektörüne teşekkür

    Hükümetten ODTÜ Rektörüne teşekkür
    expand

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ arazisindeki yol inşaatı tartışmasındaki tavrı nedeniyle ÖDTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'a teşekkür etti.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, siyasetçiler başta olmak üzere tüm yöneticilerin belli birtakım özelliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

    Bayraktar, yetki ve sorumluluk sahibi bireyler olarak kişisel düşünce ve inançlardan ziyade, ülke ve vatandaşlar adına dile getirilen haklı talep ve ihtiyaçları gözeten ve savunan anlayışla hareket etmekle yükümlü bulunduklarını kaydetti.

    ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan ve kısa bir süre önce çalışmaları başlatılan yol güzergahıyla ilgili konunun, en başından beri ülke kamuoyunca yakından takip edildiğine dikkati çeken Bayraktar, Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı:

    "Sürecin paydaşları olan bizler, kamu yararı ve halkın ihtiyaçları konusunda dile getirilen talepler doğrultusunda ortak bir karar almaya çalıştık. Bu bağlamda ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, gerçekten yapıcı ve sürece katkı veren bir tavır sergilemiş, akademik olgunluğu ve devlet terbiyesiyle takdir toplamıştır. Taşkınlık yaparak olayı provoke etmeye çalışanlara karşı gösterdiği yatıştırıcı tavır ve yaptığı olgun açıklamalarıyla gerçekten devlet adamına yakışan tutum sergilemiştir. Şahsım adına kendisine, özellikle teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow