hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    F-16'lar yine Rus uçağı için havalandı

    F-16lar yine Rus uçağı için havalandı
    expand

    Genelkurmay Başkanlığı: Rus uçağına ikinci kez önleme yapıldı.

    Genelkurmay Başkanlığından, Rusya Federasyonu'na ait bir uçağın Türk Hava Sahasına yaklaşması üzerine, hava sahası ihmal girişimini önlemek için iki F-16 uçağına alarm görevi verildiği, söz konusu uçağın bölgeyi terk edinceye kadar izlendiği bildirildi.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Rusya Federasyonu'na ait İL-20 tipi askeri uçak, dün Karadeniz'de Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesinden Türkiye-Gürcistan hudut bölgesine kadar uluslararası hava sahasında, Türkiye kıyılarına paralel olacak şekilde uçuş gerçekleştirdi.

    Söz konusu uçağın Karadenizin uluslararası hava sahasında ve Demirköy/Kırklareli açıklarında Türk hava sahasına yaklaşması üzerine, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Akhisar'da konuşlu iki F-16 uçağına alarm görevi verildi.

    Akhisar'dan kalkan uçaklar Türk Hava Sahasında seyirle Rusya'ya ait uçağı Bartın açıklarına kadar izledi. Daha sonra görevi Merzifon'dan kalkan iki F-16 uçağı aldı.

    Rusya Federasyonu'na ait uçak, Hopa/Artvin açıklarında bölgeyi terk edinceye kadar Merzifon'dan kalkan ve Türk Hava Sahası içerisinde uçan uçaklarca izlendi. Rus uçağının bölgeden uzaklaşmasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar da üslerine döndü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow