hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Erdoğan, muhalifleri ak kaşık gibi gösteriyor"

    Erdoğan, muhalifleri ak kaşık gibi gösteriyor
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, Esad'a yüklenirken, neredeyse tüm muhalif unsurları sütten çıkmış ak kaşık gibi sunmaktadır" dedi.

    Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hicri 1435'inci yıla girildiğini ve Hicri yılbaşının kutlandığını belirterek, İslam tarihinde Kerbela olayı olarak bilinen, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin, Emevi devletinin kurucusu Muaviye'nin oğlu Yezid tarafından öldürülmesine değindi. İslam aleminin bu olaydan gerekli ders ve sonucu çıkarmadığını dile getiren Bahçeli,  "Hala Yezidler, Nemrutlar, Firavunlar ve destekçileri her taraftadır. Hala yeni Kerbelalar yaşanmakta, aklın ve insafın almayacağı kanlı hadiseler görülmektedir" dedi.

    "Esad'a yüklenirken, muhalifleri sütten çıkmış ak kaşık gibi sunuyor"

    Sözü Türkiye'nin dış politikasına getiren Bahçeli, komşu coğrafyalarda yaşanan belirsizliklerin Türkiye'ye ihraç edildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ı ve hükümeti bölgede cereyan eden olaylara milli çıkarlara bağdaşmayan tepki ve refleks göstermekle suçlayan Bahçeli, Suriye politikasının Esad karşıtlığına bağlandığını belirtti. Bahçeli, şunları söyledi:

    "Başbakan Erdoğan, Esad'a yüklenirken, neredeyse tüm muhalif unsurları sütten çıkmış ak kaşık gibi sunmaktadır. Başbakan'ın mantık ve anlayışına göre Esad kötüdür ama insan eti yiyen yamyamlar masumdur. Esad katildir ama kafa kesen canavarlar, terör estiren vandallar mağdurdur. Başbakan Erdoğan için Suriye'de izlenecek orta yol kalmamış, iki cinayet makinesinden birisine taraf olmak kaçınılmaz olmuştur. Hükümetin Suriye politikası milli gerçeklerden, milli hedeflerden ve jeo-politik çerçeveden bütünüyle soyutlanmış ve kopmuştur."

    Suriye'de perişanlık ve acımasızlığın diz boyu olduğunu, tüm tarafların silaha ve bombaya sırtını dayadığını, öldürmeye ve yok etmeye programlandığını anlatan Bahçeli, "İnsanlık Suriye topraklarının dışına sürülmüş, sağduyu, akıl ve teenni çoktan kaybolmuştur" dedi.

    "Hükümet muhaliflere milletin kesesinden bol bol harcama yapıyor"

    Suriye'de 130 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan ve savaşın yol açtığı insani drama değinen Bahçeli, 500 bini aşan mültecinin Türkiye'ye sığındığını ifade etti. Bu durumun yol açtığı sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açmazın sorunlara sebep olduğunu dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

    "İnkar edilemez bir gerçektir ki Suriyeli sığınmacılar sınır il, ilçe ve kasabalarımız başta olmak üzere, milletimize ilave külfetlere yol açmaktadır. Bu çerçevede suç ve suçlu sayısı artış göstermekte, asayişsizlik vakalarında gözle görülür bir yükselme görülmektedir. Başbakan ve hükümeti, muhaliflere ve mültecilere millet kesesinden bol bol harcama yapmaktadır. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, bugüne kadar yapılan harcamaların iki milyar doları bulduğunu açıklamıştır. Türkiye'nin ekonomik şartlarını dikkate aldığımızda, bütçe imkanlarını masaya koyduğumuzda, bu tutar bize göre çok fazladır. Milletimizin alın teri, insanımızın el emeği Başbakan ve hükümeti tarafından çarçur ve heba edilmektedir. Başbakan Erdoğan taahhüt edilen yardımları alamamış, tutulmayan sözlerin altında kalmış ve milletimizin sırtına yeni ve büyük bir fatura yüklemiştir. Hükümetin düşünmesi ve menfaatine uygun hareket etmesi gereken öncelikle aziz Türk milletidir. Milyonlarca yoksulumuz ve işsizimiz varken, yardımlarla güç bela, kıt kanaat geçinenlerimiz bulunuyorken, devlet hazinesini küresel kanlı planların emrine havale etmek, önüne gelen ulufe gibi dağıtmak bir defa akılsızlık ve düşüncesizliktir."

    Esad muhalifi grupların desteklenmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Bahçeli, El Kaide, El Nusra, PYD ve diğer muhalif unsurların desteklendiğini ve gizli müzakerelerle taltif edildiğini söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ı, "insanlık müsveddesi cellatların, kiralık tetikçilerin tarafında" olmakla suçladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow