hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tabiplerin Ayşe Gökkan'ı ziyareti engellendi

    Tabiplerin Ayşe Gökkanı ziyareti engellendi
    expand

    Polis, Türk Tabipler Birliği heyetinin, Suriye sınırına örülen duvarı protesto amacıyla açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı ziyaretine izin vermedi.

    Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ın, Suriye sınırına örülen duvarı protesto için başlattığı açlık grevi devam ediyor. Dün Gökkan'ı ziyaret etmek isteyen Türk Tabipler Birliği heyetine polis izin vermedi. BDP'liler 7 Ekim'e kadar duvar yapımı durdurulmazsa, halka bölgede toplanma çağrısı yapmıştı.

    Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı ilçesini birbirinden ayıran sınır şeridi üzerinde yapılan beton duvarın kaldırılması için Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı açlık grevi 8'inci gününe girdi.

    Türk Tabipler Birliği Başkanı Özdemir Aktan'ın aralarında bulunduğu 18 kişilik heyet, eylemini sürdüren Başkan Gökkan'ı ziyaret etmek için dün ilçeye geldi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis, heyetin tamamının Gökkan'la görüşmesine izin vermedi.

    Hekim heyetinin engellenmesine tepki gösteren Aktan, Gökkan'ın ihtiyaçlarının karşılanmadığını, güneşin altında korumasız tutulduğunu, tuvalet ve çadırının bile olmadığını hatırlattı. Aktan, "Ortaya bir sağlık sorunu çıkarsa bunun sorumlusu bu izni vermeyenler olacaktır" dedi.

    BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Cumartesi günü Gökkan'ı ziyareti sırasında, tarih vermiş, "7 KAsım'a kadar duvar kaldırılmazsa biz kaldırırız" diyerek, halka sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow