hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Arınç'a yanıt!

    Erdoğandan Arınça yanıt
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sitem dolu açıklamalarına Başbakan Erdoğan'dan ilk değerlendirme Polonya'dan geldi. Erdoğan, "Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Genel Başkan ve Başbakan benim. Gereğini, gerektiği yerde ben yaparım. Medya aracılığı ile yapmam" dedi.

    Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya'yı kapsayan gezisinin son gününde gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.

    Başbakan'a ilk sorulan soru, Bülent Arınç'ın açıklamaları oldu.

    Bu konu hakkında medya önünde bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını belirten Erdoğan, "Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin Genel Başkanı ve hükümetin Başbakanı benim. Gereğini, gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, MYK'da, Bakanlar Kurulu'nda görüşürüz" dedi.

    Başbakan, Arınç'la telefon teması olup olmadığı sorusuna da "Hayır. Görüşmedim. Niye görüşeyim" yanıtını verdi.

    Öğrenci evleri tartışmasının sürdüğünü hatırlatan gazeteciler, Başbakan'a bu konuda bir değerlendirmesi olup olmayacağını sordu.

    Erdoğan "Ben açıklanacak her şeyi söyledim. Bu tür konular bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler... Ailelerin şikayetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow