hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bombalı kamyonet" açıklaması

    Bombalı kamyonet açıklaması
    expand

    "Bombalı kamyonet" iddiasıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Plakaları kopyalanmış araçların bu amaçla kullanılacağı iddiası araştırılıyor" dedi.

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, çalıntı araçların plakalarının değiştirilerek Suriye'de kullanılabileceği iddialarına ilişkin araştırma yaptıklarını bildirdi.

    Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Suriye sınırından  her an patlayıcı getirilebileceği, götürülebileceği yolundaki ihtimaller üzerine takiplerin, önlemlerin her zaman devam ettiğini söyledi.

    Bu kapsamda, farklı plakalar kullanılarak araç çalınmalarına dikkati çeken Güler, "Bu, hırsızlıkta da bir taktik. Bu araçların Suriye'de kullanılabileceğine ilişkin basında iddialar var. Hepsini araştırıyoruz. Hatta ikiz plakadan da fazla, aynı plakadan dört beş tane kullanıldığı da ifade edililiyor. Şu ana kadar bir tespit yok ama konrollerimiz devam ediyor. Suriye'deki karışık dönem, orada her türden sıkıntıları gündeme getirebilir. Bizim sınırlardaki fiziki güvenlik önlemini artırmış olmamız, giriş çıkışlarda kaçakçılık olaylarını ve tüm illegal geçişleri kontrol altına almamızın da sebeplerinden biri bu" diye konuştu.

    Güler, Eskişehir'de polisi arayarak kendilerini "kızlı-erkekli alem yapılıyor" diye ihbarda bulunanlara ilişkin soru üzerine, "İhbarı yapanlar muhabirler. Kendileri oturmuşlar, bir gazetenin muhabirleri. Demişler ki 'polisi arayalım.' Hatta bunu kameraya da çekmişler. Orada polisin yaptığı bir yanlışlık da yok gördüğüm kadarıyla. Teşekkür ederim kendilerine. Otomatik olarak kontrol etmişler polisi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow