hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan ilk defa açıkladı

    Başbakan Erdoğan ilk defa açıkladı
    expand

    Başbakan Erdoğan, "Benim kızım imam hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Ey gidi günler. Ben kızımı Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Araklı ilçesindeki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

    Özgürlükleri genişletmenin kendi görevleri olduğunu ve 11 yıldır bunu yaptıklarını belirten Erdoğan, milletin ihtiyaçların karşılamanın ve demokrasinin standardını yükseltmenin de görevleri olduğunu ve hep bunu yapacaklarını söyledi.

    Erdoğan, Türkiye'de artık her şeyin rayına oturduğunu, artık halkın sahibine teslim edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık üniversitelerde katsayı var mı? Yok. Artık başı kapalı da başı açık da meslek liseli de normal liseli de aynı şartlarda imtihana giriyor. Nereyi kazanırsa oraya gidiyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir. Bütün yavrularımızın ayaklarına kelepçeleri taktılar ondan sonra da 'yürü' dediler. Nasıl yürüsün. Benim kendi çocuklarım bu ülkede katsayı engeline takıldı. Başörtü engeline takıldı. Öz yurdunda, öz vatanında parya muamelesi gördü. Ama şimdi onlar artık geride kaldı. Benim kızım imam hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Ey gidi günler. Ben kızımı Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum... Burayı bitirdikten sonra da yurt dışına gönderdim, gitti Amerika'da okudu. Ondan sonra İngiltere'de masterını yaptı. Bak demek ki başörtülü de okuyabiliyormuş."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow