hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül ve Davutoğlu'ndan İran yorumu

    Gül ve Davutoğlundan İran yorumu
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'la nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasına ilişkin, "Bu, geleceğe dönük çok önemli bir adımdır" dedi.

    Gül, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmaya varılmasını, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirdi.

    İran'ın nükleer programına ilişkin varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirten Gül, şunları kaydetti: "Başından beri diplomatik bir çözümü savundum ve Türkiye olarak pek çok diplomatik inisiyatife ev sahipliği yaptık. Bu, geleceğe dönük çok önemli bir adımdır. En kısa sürede nihai anlaşmaya da ulaşılmasını diliyorum. Tarafları yapıcı yaklaşımlarından dolayı kutluyorum."

    Twitter üzerinden açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Türkiye'nin İran'la nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı desteklediğini ve sorunun nihai çözümüne katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.

    Anlaşmanın, en sorunlu konuların bile müzakere yoluyla çözülebileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin İran'ın nükleer programı hakkında her zaman diplomasi yolunu desteklediğini belirtti.

    Davutoğlu, mesajında, 2010'daki Tahran Anlaşması'nın değerlendirilemeyen bir şans olarak nitelerken, "Bu seferki anlaşmanın sorunun nihai çözümüne katkı sağlayacağına inanıyor ve varılan mutabakatı destekliyoruz" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow