hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan yalanlama

    Davutoğlundan yalanlama
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de, Türkiye'nin güvenlik kuvvetlerine mensup kişilerin bulunduğuna dair haberleri yalanladı.

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye halkına ve onun meşru temsilcisi Suriye muhalefetine olan desteğinin temelinde, demokrasinin, barış ve huzurun egemen olduğu yeni bir Suriye'nin kurulmasına katkıda bulunma irade ve sorumluluğunun yattığını belirtti. Davutoğlu, Suriyeli muhaliflerle olan ilişkilerin bu doğrultuda sürdüğünü kaydetti.

    Türkiye'nin, Suriye'deki olayların en kısa sürede barış ve istikrar odaklı bir seyir kazanması; sürecin, halkın meşru beklentileri doğrultusunda tamamlanması için çaba sarf ettiğini vurgulayan Davutoğlu, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

    "Türkiye'nin temel dış politika ilkeleri çerçevesinde, terör örgütlerinin, aşırılık yanlısı oluşumların desteklenmesi, ülkemizde barındırılması ya da her kim olursa olsun Suriye'de yapılan insanlık dışı eylemlere göz yumulması ya da onay verilmesi söz konusu değildir. Aksine, bu tür suç ve eylemler tarafımızdan en şiddetli biçimde kınanmakta ve kabul edilmez bulunduğu her fırsatta vurgulanmaktadır."

    Yanıtında, Suriye Ulusal Koalisyonu'nun da Suriye'deki her türlü insanlık dışı eylemin karşısında durduğunu söyleyen Davutoğlu, muhalif saflarda münferiden de olsa bu tür eylemler gerçekleştirildiği takdirde, cezasız kalmayacağının uluslararası kamuoyuna duyurulduğunu ifade etti.

    Davutoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik yardımlar bakımından din, mezhep ya da etnik köken ayrımı yapıldığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

    "Güvenlik Kuvvetleri mensupları Suriye'de" haberlerine yalanlama

    Davutoğlu, yanıtında, "Suriye'de güvenlik kuvvetlerimize mensup kişilerin bulunduğuna dair haberler de hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yönde ileri sürülen benzeri tüm iddiaların da asılsız olduğu ortaya çıkmıştır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow