hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin: "Rusya Kafkaslar'da pozisyonunu güçlendirecek"

    Putin: Rusya Kafkaslarda pozisyonunu güçlendirecek
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Kafkaslar'dan çekilmeyi hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayarak, "Rusya, Kafkaslar'da pozisyonunu güçlendirecek" dedi.

    Resmi ziyaret için Ermenistan'da bulunan Putin, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile 3. Rusya-Ermenistan Bölgelerarası Forum'a katıldı.

    Forumdaki konuşmasında, Ermenistan başta olmak üzere bölge ülkeleriyle iyi ilişkileri devam ettirdiklerini kaydeden Putin, Rusya'nın Kafkaslar'dan çekilmeyi hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayarak, "Kafkaslar'daki pozisyonumuzu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

    Rusya'nın Gümrük Birliği kapsamında Ermenistan'a uyguladığı bazı ayrıcalıklar için Putin'e teşekkür eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "gerçek dost ve ortak" tarafından atıldığını vurguladığı bu adımların Ermenistan ekonomisini ayakta tutmak için önemli olduğunu belirtti.

    Putin, forumdan önce, Ermenistan'ın Spitak kentinde 1988 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta çiçek koydu ve Ermenistan'ın önemli elektrik santrallerinden Razdan Elektrik Santralinin 5. ünitesinin devreye alınması törenine videokonferans yöntemiyle katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow