hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topbaş'dan "Onaltıdokuz Kuleleri" açıklaması

    Topbaşdan Onaltıdokuz Kuleleri açıklaması
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "(OnaltıDokuz Kuleleri'ne yıkım kararı) Henüz bize tebligat yapılmadı. Geldikten sonra hukukçularımız ilgili birimlerimiz bunu değerlendirecek. Daha sonra detaylı açıklamaları yaparız. Yargıya saygımız sonsuz. Herkes saygı duyacaktır" dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Sütlüce'deki Miniatürk'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin "OnaltıDokuz Kuleleriyle ilgili İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir yıkım kararı var. Şimdi binaları yıkmak kolay mı, o binalar satıldı yıkılacak mı? Ne olacak? Nasıl bir yol izlenecek?" şeklindeki sorusuna Topbaş şu cevabı verdi:

    "Tabii bunları şimdiden konuşmak erken. 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir karardan haberdar olduk. Ama henüz bize tebligat yapılmadı. Geldikten sonra hukukçularımız ilgili birimlerimiz bunu değerlendirecek. Daha sonra detaylı açıklamaları yaparız. Tabii ki yargıya saygımız sonsuz. Herkes saygı duyacaktır. Ama şu anda bunu söylemek erken."

    Bir gazetecinin "Olası bir yıkım kararında, yıkılacağı zaman o dairelerin bir kısmı da satılmış..." demesi üzerine Topbaş, "Onu o zaman konuşacağız. Şimdi bu yargı kararı bize tebliğ edilsin. İlgili hukukçularımız ve ilgili birimlerimiz değerlendirsin. Gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

    "Yargıya herkes saygılı olacaktır"

    "OnaltıDokuz'un imar planları da iptal edilmişti Mayıs ayında. Onunla alakalı büyükşehirin bir çalışması oldu mu?" sorusu üzerine Topbaş, "Sonuç olarak OnaltıDokuz ile ilgili idare mahkemesinin verdiği karar bize tebliğ edildikten sonra büyükşehir belediyemizin hukuk işleri müşavirliğimiz ve diğer birimler bunu değerlendirecek. Ondan sonra da tabii kamuoyuna açıklama yapacağız. Yargıya herkes saygılı olacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow