hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinsel tacizle suçlanan 8 uzman çavuş duruşmalardan vareste

    Cinsel tacizle suçlanan 8 uzman çavuş duruşmalardan vareste
    expand

    Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A. adlı çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan 8 uzman çavuşun tutuklanması istemi reddedildi. Mahkeme, sanıkları duruşmalardan vareste tutma kararı verdi.

    Bingöl'de "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Müstehcenlik" suçlamalarıyla, haklarında 3-15 yıl hapis cezaları istenen 8 uzman çavuşun yargılanmasına Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmaya tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuş ile tarafların avukatları katıldı. Cinsel istismara uğrayan E.A.'nın avukatlarının yaptığı sanıkların tutuklanma istemi  mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına da karar verdi.

    Yaklaşık 2 saat süren duruşma ardından Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir ile birlikte  açıklamalarda bulunan E.A.'nın avukatı Canan Çakabey, sanıkların tutuklanma istemlerinin mahkeme heyeti tarafından reddedildiğini söyledi. Karar için Muş Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacaklarını belirten Çakabey, şöyle dedi:

    "Bugün E.A., davasında beklentimizin dışında kararlar çıktı. Mağdure ile ilgili ruh sağlığı ve kimlik yaşı ile ilgili rapor alınamamasına rağmen, sanıkların tekrardan tutuklanmasını talep ettik. Ancak, mahkeme heyeti bu talebimizi reddetti ve bununla birlikte tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Biz bu kararın çok doğru olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü dosyaya etki edecek olan bu iki raporun daha alınmamış olması, dosyada çok büyük eksikliğin olduğunu gösteriyor. Bu nedenle tüm sanıkların duruşmadan vareste tutulmasını doğru bulmadık. Dosya duruşması 18 Mart 2014'e ertelendi. O tarihe kadar da ruh ve sağlık bedenine ilişkin ve kimlik yaşı ile ilgili teşhisler alınacak. Bu duruşmada bazı tanıklar dinlendi. Bu tanıkların beyanları ile mağdurenin beyanlarının örtüştüğünü gördük. Mahkeme heyeti bizim taleplerimizi reddetti. Şu an için sadece duruşmayı bekleyeceğiz. Biz bu kararı Muş Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız. Daha önce de itirazda bulunmuştuk ve Muş Ağır Ceza Mahkemesi, bizim tutuklama talebimizi reddetmişti. Bugün tekrar itirazda bulunacağız."

    Duruşmayı izleyen Demokratik Özgürlük Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri ise, mahkeme heyetinin verdiği karara tepki göstererek, sanıkların tutuklanmasına ilişkin taleplerin mahkeme heyeti tarafından reddedilmesinin manidar olduğunu belirti. DÖKH bileşenleri adına basın açıklaması yapan Hülya Kanat, "8 uzman çavuşun 16 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik, 2 yıl boyunca tecavüz etmelerinin savaş suçu kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, mahkeme heyeti hala yaşadıkları karşısında intihar teşebbüsünde bulunan çocuğun ruhsal bütünlüğünün bozulup bozulmadığını tartışıyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow