hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TIR'ın çarptığı kurda "ötanazi"

    TIRın çarptığı kurda ötanazi
    expand

    Iğdır'da TIR'ın çarpması sonucu yaralanan ve tedavisi için Kars'a gönderilen dişi kurda "ötanazi" uygulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaralı kurt, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, KAÜ ve KuzeyDoğa Derneği arasında imzalanan protokol gereği tedavisi için merkeze getirildi.

    Burada uzmanlar tarafından röntgenleri çekilen dişi kurdun iki bacağında kırık, sağ kalça kemiğinde çıkık, omur iliğinde zedelenme ve vücudunun çeşitli yerlerinde de saçmalara rastlandı.

    Yapılan kontroller sonucu doğal hayata alışması zor olacağı anlaşılan kurda uzman ekipler tarafından uyutuldu.

    KAÜ Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır çarpması sonucu yaralanan dişi kurdun tedavi için merkezlerine getirildiğini söyledi.

    Kurdun tedavisi için klinik muayenelerde kontrol yaptıklarını dile getiren Özba, "Kurdun iki bacağında kırık, sağ kalça kemiğinde çıkık, omur iliğinde zedelenme ve saçma izlerine rastladık. Fazla sayıda kırık olduğu için hayvanın "ötanazisi"ne karar verdik. Kurdun doğaya dönme imkanı hemen hemen yok gibi. "Ötanazi"yle kurda özel bir ilaç vererek yaşamına ağrısız şekilde son veriyoruz" dedi.

    Öte yandan KuzeyDoğa Derneği tarafından yapılan morfolojik ölçümde, kurdun 25 kilogram ağırlığında ve 2 yaşında olduğu belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow