hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltında kayıplar için 18 yıl keşif yapıldı

    Gözaltında kayıplar için 18 yıl keşif yapıldı
    expand

    Mardin Midyat'ta 1995'te gözaltında kaybedilen 4 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, mahkeme tarafından "delil tespiti" için keşif yapıldı.

    Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Budaklı Köyü'nde 1995 yılında askerlerce gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan 4 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme, köyde "delil tespiti" için keşif yaptı.

    Mardin İHD Şube Başkanı Erdal Kuzu, talepleri doğrultusunda köyde yapılan keşifte, bazı evlerde o döneme ait kurşun izleri tespit edildiğini söyledi.

    Mehmet Emin Atuk, Abdulkadir Demir, Hizni Bilmen ve Şakir Demir, Midyat'ın Budaklı Köyü'nde 4 Mayıs 1995'te JİTEM elemanları olduğu iddia edilen askerlerce gözaltına alındı alındı. Aynı gün evleri de ağır silahlarla tarandı. Bu 4 kişiden bir daha da haber alınamadı. Bu gözaltında kaybetme olayına ilişkin Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Diyarbakır Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 18 yıl sonra köyde keşif yapıldı.

    Midyat Sulh Ceza Mahkemesi heyeti ve olay yeri inceleme ekiplerince gerçekleştirilen keşif sırasında köyde geniş güvenlik önlemleri alındı. Keşif çalışmasına, İHD Mardin Şube Başkanı avukat Erdal Kuzu ve avukat Hüseyin Cangir de katıldı.

    Evlerde kurşun izleri

    Köyde kayıpların gözaltına alındığı gece ağır silahlarla tarandığı belirtilen evlerde kurşun izleri arandı.

    İHD Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu, keşif sırasında bazı evlerde kurşun izlerinin görüldüğünü söyledi. Kuzu, 1994- 1996 yılları arasında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen 13 kişi arasında bulunan 4 kişi için savcılığın talebi ile keşif yapıldığını ve JİTEM'in izlerinin arandığını söyledi.

    Köyde yaklaşık 4 saat süren keşif çalışmasında bulunan deliller fotoğraf makinesi ve kamera ile kayıt altına alındı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow