hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'nda polis müdahalesi

    Beyoğlunda polis müdahalesi
    expand

    Yüksekova'daki olaylarda hayatını kaybeden Reşit İşbilir ve yeğeni Veysel İşbilir'in ölümünü İstanbul Beyoğlu'nda protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.

    Yüksekova'daki olaylarda Reşit İşbilir ve yeğeni Veysel İşbilir’in ölümünü protesto etmek için Halkların Demokratik Kongresi (HDK), İstanbul Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul İl Örgütü üyeleri Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

    Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Meydanın İstiklal Caddesi'ne çıkan tarafına TOMA'lar yerleştirildi. Çevik kuvvet ekipleri meydanı çift taraflı kapattı.

    Basın açıklaması okundu

    'Barışa kurşun sıkanlardan hesap soruyoruz" pankartı açan grup adına basın açıklamasını Atilla Özdoğan okudu. Açıklamada çözüm sürecinin baltalanmasına kürt siyasal harekete olarak için verilmeyeceği belirtildi .Mezarlıklara yönelik saldırıların olduğunu, bunun için hükümetin önlem alması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, demokratik gösteri hakkını kullananlara saldıranların yargı önüne çıkarılması talep edildi.
     
    İl başkanından  açıklama

    Basın açıklamasın ardından BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Birgül açıklama yaptı. Kürtlere yönelik saldırıları boşa çıkartacaklarını ifade eden Birgül, “Eğer bu saldırılar, katliamlar devam edecek ise başta İstanbul olmak üzere metropollerde yaşamın böyle devam etmeyeceğini herkesin bilmesini istiyoruz. Eğer bu katliamlar devam edecekse buralarda insanlar rahat yaşayabileceği ortamı bulamayacaklardır.Bunu şunun için söylüyorum. Biz sokaklarda olacağız. Biz direneceğiz taki kazanana kadar" dedi.
     
    Milletvekilinden polise uyarı

    Eylemde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da meydanda güvenlik önlemi alan polisleri uyardı. Olası bir yürüyüş yapılması durumunda müdahale edilmemesi konusunda uyarıda bulunan Aksoy, “Siz saldırırsanız bunun bedeli ağır olur. Biz yeni insanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Böyle bir açıklamada silahsız, bıçaksız açıklamada eğer saldırırsanız siz bunun sorumlusu olursunuz.ödiye konuştu. Açıklamanın ardından yürüyüş yapmayan grup, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grup ara sokaklara doğru dağıldı.
     
    Gerginlik çıktı

    Kalabalıktaki bir grup Tarlabaşı Bulvarı üzerinden Dolapdere'ye yöneldi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bu sırada olaylar çıktı. Taş ve havai fişet atan gruba polis gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Atılan gaz bombalarından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow