hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mandela'nın cenaze törenine Atalay katılacak

    Mandelanın cenaze törenine Atalay katılacak
    expand

    Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın cenaze törenine, Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılacağı bildirildi.

    Atalay'ın basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Atalay, Mandela'nın 10 Aralık Salı günü Johannesburg kentinde düzenlenecek cenaze ve anma töreni için Güney Afrika'ya gitti.

    Beşir Atalay, Güney Afrika'da daha çok kabilesince verilen Madiba (birleştirici) adıyla anılan Mandela'nın, ırkçı beyaz azınlık yönetimine karşı mücadelesini kazanmasının ardından ülkesinde tüm renklerin, ırkların, inançların eşitlik ve uyum içinde yaşadığı 'Gökkuşağı Ulusunu' ortaya çıkarma başarısını gösterdiğini vurguladı.

    Mandela'nın ömrü boyunca insana saygı, insan hakları ve özgürlükler için verdiği onurlu mücadelesiyle dünya demokrasi tarihinin dev simgelerinden olduğunu belirten Atalay, "Onu dünya insanlık tarihinin ender önderlerinden biri haline getiren asıl başarısı, 27 yıllık cezaevi yaşamı sonrası intikam ve şiddet yolunu değil ne beyazın siyaha ne de siyahın beyaza tahakkümüne karşı duruşuyla, yıllarca süren haksızlık ve adaletsizliklerin yolaçtığı kin ve nefreti sevgi ve kardeşliğe dönüştürebilmiş olmasıdır. Bu yaklaşımıyla dünyada birçok sorun ve çatışmanın çözümüne de ilham vermiştir" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow