hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 ilde kar tatili

    3 ilde kar tatili
    expand

    Türkiye'nin büyük bölümü kar yağışı etkisi altında. Doğu Anadolu'da bine yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu, Zonguldak ve Karabük'te bugün okullar tatil edildi.

    Kar tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Şu ana kadar 3 ilde eğitime ara verilirken Doğu'da birçok köy yolu kapalı bulunuyor. Kayak merkezlerinde kar kalınlığı santimetreyi buldu

    Zonguldak


    Türkiye'nin büyük bölümü beyaz örtüyle kaplandı. Zonguldak'ta, cumartesi gününden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime 1 günlük ara verildi.


    Bolu

    Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

    Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez, Gerede, Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

    Mudurnu, Seben, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde ise eğitimin süreceğini kaydeden Özçimen, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 3 gün idari izinli olacağını ifade etti.

    Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kar kalınlığı kent merkezinde 15, D-100 ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde ise 25 santimetreye ulaştı.

    Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise kontrollerini arttırdı.

    Karabük

    Zonguldak ve Bolu'nun ardından yoğun kar yağışının sürdüğü Karabük'te de eğitime bir gün ara verildi.


    Doğu Anadolu'da ise kar yağışı esarete dönüştü

    Ağrı, erzurum, ığdır, ardahan, bingöl ve muş'ta,, bine yakın köyle bağlatı kesildi. Karlıova Bingöl karayolu Hacılar köyü mevkii uzun süre trafiğe kapandı. Araçlar yolda mahsur kaldı. Palandöken'de kar kalınlığı 30 santimi geçti.

    Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yollarda zor anlar yaşadı, kazalar oldu.

    Van kara teslim

    Van'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Van-Hakkari karayolundaki Güzeldere ve Kurubaş geçitlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışından dolayı 14 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarına başladı.

    Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle birlikte kar Doğu'da yüzünü göstermeye başladı. Van'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla sabaha kadar süren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Van-Hakkari karayolunda tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Yola hazırlıksız çıkan araç sürücüleri, özellikle 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi ve 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde bir süre mahsur kaldı. Bazı araç sürücüleri zincir takıp yoluna devam ederken, bazıları da karayolları ekiplerinin kar mücadelesi yapmasından sonra yola devam edebildi. Kar yağışından dolayı 14 köy yolu ulaşıma kapanırken,İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına başladı.

    Kayak merkezlerinde son durum

    Uludağ'da ise kar kalınlığı 25, Kartepe'de 50 santimetre olarak ölçüldü. Kayak bölgeleri haftasonu günübirlik tatilcilerin akınına uğradı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow