hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Davutoğlu gensorusuna ret

    Ahmet Davutoğlu gensorusuna ret
    expand

    CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

    CHP'nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde sataşma gerekçesiyle kürsüyü gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Bakanı Volkan Bozkır, kendisi ne zaman kürsüye çıksa, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin aynı şeyleri söylediğini belirtti. Bozkır, "Ben öğretmen değilim, Sayın Grup Başkanvekili muhakkak çok iyi bir öğretmendir ama öğretmen olmadığım için kendisinin performansını değerlendirme imkanına sahip değilim ama benim büyükelçiliğim ile ilgili laf söylemek için, şurada Çukurambar'da iki tane fırın adresi vereceğim, oraya gitsin" diye konuştu.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de "Darbe yanlısı diyorsunuz. Mısır'daki darbeyi biz kınadık" dedi.

    CHP Grubu'nun yüzde 70'inin 12 Eylül 1980'den sonra hapiste yattığını belirten İnce, "Türkiye'nin komşularını sayamayacak olanlar diyorsunuz. Bak buna katılıyorum. Eğer bir kişi Kenya'nın, Somali'nin sınırı olduğunu bilmeden büyükelçi oluyorsa, onun ekmeklerine, fırınlarına ihtiyacım yok. Eğer bir milletvekili kendisini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı görüp, Roboskiye dobrovski diyorsa ondan alacak coğrafya dersi yoktur" ifadelerini kullandı.

    İnce, "Siz de yürek varsa, 27 hafta, iki mevsim, 7 ay geçti Sayın Bakan, Gazze'ye niye gidemediniz?" diye sordu.

    İsrail'in Türkiye'den özür dilemediğini, Türkiye'nin İsrail'den özür dilediğini iddia eden İnce, "Siz Ecevit'i, Erbakan'ı, Zorlu'yu kendinize örnek almayın, siz onların tırnağı olamazsınız. Ecevit'in arkasında Kıbrıs Barış Harekatı vardı, sizin arkanızda olsa olsa bir terzinin ceketi var. Türkiye'nin başını belaya sokan bir bakansınız" dedi.

    Bunun üzerine kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "(Gazze'ye gittiğini anımsatarak) Ben oraya vatandaş Ahmet Davutoğlu olarak gitmedim, Sayın Başbakanımızın başında bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Dışişleri Bakanı olarak gittim. Benim oraya gitmem Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin gitmesidir. Başbakanımız eğer Gazze'ye gidemediyse bunun da temel sebebi sizin de desteklediğiniz Mısır'daki darbedir. Kapılar kapandı, Gazze kapısı kapandı.

    Rahmetli Fuat Köprülü'ye 'üstadım' dedim. Ben ilim ve ahlak içinde yetişmiş biriyim. Kimden ders aldığımı, kimlere minnet duyduğumu ifade etmekten kaçınmam. Fuat Köprülü bu memleketin yetiştirdiği en büyük tarihçidir. Ama sizin bu tevazuyu anlamanız dahi mümkün değil. Çünkü Fuat Köprülü'nün herhangi bir eserini okuduğunuzu da zannetmiyorum. Fatin Rüştü Zorlu'yu örnek almanın sebebi de onurlu duruşudur. Bu TBMM çatısı altında, iki kere kapısına darbeyle kilit vurulmuş bir Meclis'in içinde, Mısır'daki darbeye karşı İnsan Hakları Komisyonu'nda imza attığınız metni de terkederek, bugün beni Bu Yüce Meclis'in huzuruna Mısır politikamız dolayısıyla çağırmanız dahi bu Meclis'in ruhuna ihanettir."

    Genel Kurul'da Davutoğlu hakkındaki gensorunun gündeme alınması reddedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow