hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Aramıza hoşgeldin Mustafa Balbay"

    Kılıçdaroğlu: Aramıza hoşgeldin Mustafa Balbay
    expand

    Mustafa Balbay'ın tahliyesini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aramıza hoşgeldin sevgili Mustafa Balbay, özlemiştik" değerlendirmesinde bulundu.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin "Aramıza hoşgeldin sevgili Mustafa Balbay, özlemiştik" değerlendirmesinde bulundu.

    CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Balbay'ın tahliyesiyle ilgili mutluluğunu kısa mesajlarla paylaştığı bildirildi.

    Açıklamada, "CHP lideri Kılıçdaroğlu, cep telefonlarına gönderdiği mesajda 'Aramıza hoş geldin Mustafa Balbay, özlemiştik, seni çok seviyoruz' dedi" ifadesine yer verildi.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini bildirdi.

    Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini ifade eden Hamzaçebi, "Yarının en önemli olayı Balbay'ın yemini olur herhalde" diye konuştu.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Balbay'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Eski dostum Mustafa, aramıza hoşgeldin. İnşallah yarın yemin edersin. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ailesine, çocuklarına kavuştu. Annesinin haşhaşlı böreğine kavuştu. Hoşgeldin Mustafa, yapacak çok işimiz var" dedi.

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da tahliyenin herkesi sevindiren, demokrasi ve Türk hukuk sistemi açısından gelecekle ilgili bir parça umutlanılmasını sağlayan bir karar olarak niteleyerek, "Şu anda çok mutluyum. Büyük bir hukuk ihlali, hak, özgürlük gasbı ortadan kalktı, çok sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

    MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, haklarında iddianame ile tutuklanmış olan insanların henüz mahkeme sonuçlanmadığı için suçlu addedilmelerinin zaten mümkün olmadığını vurguladı. "Yani en baştan yanlış yapılmıştı" ifadesini kullanan diyen Halaçoğlu, şunları söyledi: "Şimdi adalet yerini buluyor ama hangi sebeple yerini buluyor, hangi amaca yönelik adaleti yerine getiriyorlar, neden bugün meydana getiriliyor? Tam teröristlerin serbest bırakılıp siyasi haklar tanınmaya başladığı bir anda meydana gelmiş olması düşündürücü. Yani aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen bu uygulamayı yapmayanların bugün samimiyetlerine inanamıyoruz. Göreceğiz, Engin Alan paşa ile ilgili bakalım ne karar alacaklar? Çünkü tıpkı Balbay ve diğerleri gibi mahkum olmadan önce seçilmiş olan bir milletvekilidir. Dolayısıyla oradaki düşünce yapılarını da göreceğiz. Ancak biz bu alınmış olan ve geç gelen adaletin arkasında neler olduğu konusunda şüphelerimiz var."

    BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise kararı önemli bir gelişme olarak niteledi. Buldan, "Darısı diğer vekillerin başına diyelim. Tutuklu vekillerin bulunması gereken yer TBMM'nin çatısı altıdır. O yüzden diğer tutuklu vekillerin de, BDP'li milletvekillerinin de bir an önce serbest kalması gerekiyor. Bu karar diğer vekiller için de emsal teşkil etmelidir" diye konuştu.

    CHP lideri Balbay ile telefonda görüştü

    Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile telefonda görüştüğü, ikilinin yarın bir araya gelecekleri belirtildi.

    CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, özgürlüğüne kavuşan Milletvekili Balbay ile telefonla görüştüğü ifade edildi.

    Kılıçdaroğlu'nun Balbay'a "Seni demokrasi, özgürlük, insanlık adına kucaklıyorum, aramıza hoşgeldin" dediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Balbay ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesini duymaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve en kısa sürede görüşüp görevine başlamak istediğini söyledi. Tutuklu milletvekillerine de özgürlük dileyen Kılıçdaroğlu, Balbay'a 'Yarın Meclis seni bekliyor. En kısa sürede bu uygulamanın diğer milletvekillleri için de geçerli olması dileğiyle tekrar hoş geldin diyorum' yanıtını verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile milletvekili, gazeteci yazar Balbay yarın görüşecek."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow