hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lice'de kaçırılan 4 asker serbest

    Licede kaçırılan 4 asker serbest
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen bir grup tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuş serbest bırakıldı.

    Edinilen bilgiye göre Fis köyü yakınlarında kimlikleri belirsiz kişilerce kaçırılan 4 askeri personel, BDP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin girişimiyle Duru Jandarma Karakol Komutanlığında Kaymakam Tunahan Efendioğlu'na teslim edildi.

    Sağlık durumları iyi olan 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na getirildikleri bildirildi.

    Bingöl'den ehliyet sınavı için Diyarbakır'a gelen ve dün akşam saatlerinde geri dönen 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun içerisinde bulunduğu iki özel araç Lice'nin Fis köyü yakınlarında kimlikleri belirsiz kişilerce durdurulmuş, kimlik kontrolü yapan bu kişiler, sivil kıyafetli 4 askeri personeli taşıyan iki aracı da yakıp askerleri yanlarına alarak kaçmıştı.

    Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekipleri söz konusu bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

    Genelkurmay'dan açıklama geldi

    Genelkurmay Başkanlığı, saat 03.30'da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilen dört askeri personelin, sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilerek sağlık muayenesinden geçirildiğini, personelin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

    Genelkurmay açıklamasında şöyle denildi:

    "Olayın haber alınmasını müteakip, bölgeye Jandarma Özel Harekat Birlikleri sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Unsurlarımızın bu kararlı tutumu karşısında, kaçırılan 4 askeri personel, 9 Aralık 2013 günü saat 03.30'da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilmiştir.
    Söz konusu dört askeri personel, sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilerek sağlık muayenesinden geçirilmiştir. Personelin sağlık durumu iyidir"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow