hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek suçu Oprah'ı tanımamak!

    Tek suçu Oprahı tanımamak
    expand

    Bir haftadır dünya kamuoyunu meşgul eden "Çanta Skandalı" satıcın konuşmasıyla yön değiştirdi. İsviçre basını, satıcının tek suçunun Oprah'ı tanımamak ve onun önünde eğilmemek olduğunu, sorunun ırkçılık değil, V.İ.P (Çok Önemli Kişi) kompleksi olduğunu yazdılar.

    Mağazanın sahibi Trudie Götz ise satıcına sahip çıkarak, sorunun yabancı dil sorunu olduğuna ikna olduğunu açıkladı. İsviçre basınından çeşitli gazetelere konuşan satıcı, Oprah'ın 20 Temmuz'da dükkana geldiğini ve sadece 4-5 dakika kaldığını söyleyerek, olayı şu şekilde anlattı:

    Satıcı: Ben de yabancıyım

    "Kendisi bodyguard gibi birisi ile birlikte geldi. Kendisini tanımadım. Tom Ford'un dizaynı bir çanta ile ilgilendi. Kendisine çantayı gösterirken, aynı modelin üst rafta duran bir başka versiyonu ile de ilgilendi. Ben de kendisine 'O çanta ile bu çanta model olarak aynı. Yalnız rafta duran buna göre daha pahalı. Krokodilden yapılma 35 bin Frank değerinde' dedim. Fiyatı duyunca birden irkildi. Ben de kendisine Tom Ford'un bu modeli Jennifer Aniston için tasarlamış. Jennifer isimli bu modelin çeşitleri daha uygun fiyatta olanları var. Raftaki modeli kastederek 'Görmek ister misiniz?' dedim. 'Hayır' dedi ve mağazadan ayrıldı. Bizim müşterilerimizin yüzde 50'si yabancı. Ben de İtalyanım ve burada yabancıyım. Neden kendisine ırkçılık yapmış olayım ki? Sanırım benim İngilizcemden kaynaklanan bir sorun yaşandı. Bu nedenle kendisinden yine de özür dilerim."

    İsviçre'de hava Oprah aleyhine döndü

    Satıcının basına verdiği demeç sonrası, İsviçre kamuoyunda hava Oprah'ın aleyhine döndü. Hayvanları koruma örgütleri kendi ülkesinde hayvan dostu kesilen Oprah'ın İsviçre'de timsah derisi bir çanta almak istemesine anlam veremediklerini açıkladılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow