hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "One Billion Rising" etkinliği

    One Billion Rising etkinliği
    expand

    Day hareketi, "Kadına yönelik şiddete dur" demek için, kadınlara yönelik dans etkinliği düzenleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Day hareketi, "Kadına yönelik şiddete dur" demek için, kadınlara yönelik dans etkinliği düzenleyecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, kadına yönelik şiddet, tecavüz, ensest, sünnet ve seks köleliğine dikkati çekmeyi amaçlayan V-Day hareketi, bu yıl dünyada 1 milyar kadına ulaşmayı amaçlayan "One Billion Rising" kampanyası ile dünyanın her yerinden ve kesiminden kadınları, "Kadına yönelik şiddete dur" demek için, 14 Şubat Perşembe akşamı Kadıköy İskele Meydanı'nda dans etmeye çağırıyor. 

    Türkiye'nin farklı şehirlerinde de düzenlenecek etkinliğin İstanbul 
    ayağında, kadınlar geniş bir organizasyonla bir araya gelecek. İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan kadınlar, saat 20.30'da sloganlar ve müzik eşliğinde dans ederek, Caferağa Spor Salonu'na yürüyecek.

    Dünya ile eşzamanlı olarak saat 21.00'de yapılacak asıl dans gösterisi, yürüyüşün ardından Caferağa etkinlik salondaki açılış konuşması sonrası gerçekleştirilecek. Spor salonunda ayrıca, dans performansları ve DJ eşliğinde gösteri devam edecek. Kampanya çağrı açıklamasında, "Kadın çalışması yürüten tüm kurumları, kadın örgütlerini, konuya duyarlı tüm kadın arkadaşları 14 Şubat'ın tüketimi pompalayan, sevgiyi hediyeye ve kutlamaya indirgeyen anlamını yok edeceğimiz,
    kadına yönelik şiddete 'hayır' diyeceğimiz bu günde beraber olmaya çağırıyoruz" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow