hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinçer Çekmez toprağa verildi

    Dinçer Çekmez toprağa verildi
    expand

    Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı ile lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, önceki gün 73 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Dinçer Çekmez, Üsküdar Şakirin Cami'ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Dinçer Çekmez'in cenazesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Cami'ne getirildi.

    Cami avlusunda taziyeleri Çekmez'in kızları Ceren Muslu, Canseli Çekmez, kardeşi tiyatro sanatçısı Metin Çekmez ve ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav kabul etti.

    Törene, ailesinin yanı sıra aralarında Müjdat Gezen ve Ayşegül Çıdamlı'nın da bulunduğu Çekmez'in sanatçı dostları katıldı.

    Çekmez'in kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Metin Çekmez, ölümün, doğum kadar doğal bir olay olduğunu belirterek, "Sadece kardeşimi, arkadaşımı değil aynı zamanda meslektaşımı kaybettim. Mesleğe aynı anda girdik. Hemen hemen bir iki yıl arayla emekli olduk. En son oyunumuzu beraber oynadık. Ve maalesef hayat bir yerde bitiyor, tükeniyor. Aslında biraz daha sağlıklı olabilseydi. Uğraştık, çabaladık iki üç yıldan beri. Ama kazdıkça başka şeyler çıktı. Başkent Hastanesi'ne bize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Müjdat Gezen: "Yorulduk"

    Törene katılan Müjdat Gezen, Çekmez için şunları söyledi:

    "Dinçer benim şehir tiyatrosundan çocukluk arkadaşımdı. Aynı zamanda askerlik arkadaşımdı. Hem tiyatroyu hem askerliği birlikte yaptık. Böyle üst üste, bir iki gün arayla cenazelere gelmekten yorulduk artık. Üç gün önce Metin Serezli'yi gömdük, şimdi Dinçer'i. Böyle arka arkaya kuşaktaşlarımız gidiyor işte. Türk tiyatrosunun, sinemasının, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı, bambaşkaydı. Hele askerlik arkadaşlığı çok farklı bir şeydi. Hiç unutamıyorum birlikte geçirdiğimiz günleri. Başımız sağ olsun. "

    Oyuncu Ayşegül Çıdamlı da uzatılan mikrofonlara, "Topluma mal olmuş bir kişiydi. Öz konuşan adamdı. Bir lafı söylediği zaman bir anlamı olurdu. Gereksiz konuşmazdı. Güzel insandı. Uzun yıllar birlikte dublaj yaptık. Disiplinli, işini seven bir kişiydi" dedi.
     
    Dinçer Çekmez, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow