hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hırsız 30 yıl sonra vicdanına yenik düştü!

    Hırsız 30 yıl sonra vicdanına yenik düştü
    expand

    ABD'de bir soyguna karışan hırsız 30 yıl sonra vicdanına yenik düştü ve çaldığı parayı geri ödedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Michigan eyaletinde 30 yıl önce bir dükkandan 800 dolar çalındı ve olaydan yıllar sonra hırsız vicdanına yenik düştü. Olaydan 30 yıl sonra vicdanına yenik düşen hırsız, vicdanını rahatlatmak için çaldığı parayı ödemeye karar verdi.

    Çaldığı kişiyi bulmalarını istedi! 

    Hırsız Channel 8'e televizyonuna isimsiz bir mektup yazdı ve mektupta bir adamı bulması için yardım istediğini, bu adama para öedemesi gerektiğini ve öedemesi gereken miktarın 800 dolar civarında olduğunu yazdı ve ekledi 'Bu vicdan azabıyla uzun süre yaşadım artık yaşayamıyorum, parayı faiziyle beraber 1200 dolar olarak ödeyeceğim.' dedi.

    Dükkan sahibinin yaşadığı kasabanın şerifi Bob Baker'a bir zarf gönderen hırsız, zarfın içine, “Ne kadar üzgün olduğumu söyleyemem. Bugüne kadar suçluluk duygusuyla yaşadım. Eğer o kişiyi bulursanız, lütfen çok üzgün olduğumu söyleyin” yazan bir not bıraktı.

    Faiziyle geri ödedi! 

    Suçu neden işlediğini söylemeyen hırsız, zarfa çaldığı parayı faiziyle birlikte koydu ve zarfı açan şerif 1200 dolar para ile karşılaştı. Dükkan sahibine ulaşan şerifin parayı teslim ettiği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow