hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya için ışıklar kapatıldı

    Dünya için ışıklar kapatıldı
    expand

    ''Dünya Saati'' kampanyasına destek için İstanbul'da da ışıklar bir saatliğine kapatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasının, bu yıl 150'den fazla ülkede, milyonlarca kişinin katılımıyla rekora imza attığı bildirildi.

    WWF-Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en büyük çevre hareketi olan "Dünya Saati"nin 7 kıtayı bir araya getirdiği belirtildi.

    Türkiye'den çok sayıda valilik, kurum, birey ve sembolik yapının katıldığı etkinlikte alınan kararların domino etkisinin, dünya için birlikteliğin gücünü ortaya koyduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla WWF tarafından 2007'de Avustralya'da başlatılan Dünya Saati, akşam 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirildi. Asya ile Avrupa'yı bağlayan Boğaz köprüleri bu yıl yine ışıklarını kapattı. Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Sarayı geçen yıl olduğu gibi ışıklarını kapatırken, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı ve Kız Kulesi de Dünya Saati'nin sembolik yapıları arasında yer aldı."

    Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, "Dünya Saati, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına karşı 7 kıtayı bir araya getiren çok güçlü bir hareket. Doğa korumanın sınırı olmadığını; bir kişinin katkısının büyük bir gücün parçası olduğunu bir kez daha gösteriyor. Doğayla uyumlu bir geleceğe ulaşmak için ülkemizden Dünya Saati'ne katılan tüm birey ve kurumların gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow