hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyük ikramiye göçmene vurdu!

    Büyük ikramiye göçmene vurdu
    expand

    Milyonlar düşledi, bir kişi zengin oldu. ABD'nin New York kentinde yaşayan Dominik Cumhuriyeti göçmeni'nin başına en büyük talih kuşu kondu. 44 yaşında, 5 çocuk babası Pedro Kezada, piyangodan 338 milyon dolar kazandı.

    ABD'de 44 eyalette oynanan Powerball piyangosunda büyük ikramiyeyi tutturma ihtimali 175 milyonda bir.

    Şans bu kez New York'un yoksul bir banliyösünde dükkan işleterek 5 kişilik ailesini geçindiren Pedro Kezada'nın kapısını çaldı. 338 milyon dolarlık büyük ikramiye onların oldu. Kezada ailesi, artık Amerikan rüyasını yaşayacak.

    Powerball piyangosunda 6 numaranın hepsini tutturan Kezada, ödülünü toplu ödemeyle 221 milyon dolar olarak almayı seçti. Vergiler çıkarıldığında meblağ 152 milyon dolar ediyor.

    Kazandığı parayla hemen bir araba alacağını söyleyen talihli, New Jersey'deki piyango merkezinde duygularını anlattı.

    Kezada, Powerball tarihinin en büyük 4. İkramiyesini kazandı. Ancak ailenin şansı son yıllarda pek iyi gitmemiş. 80'lerde Dominik Cumhuriyeti'nden ABD'ye göç eden ailenin 2 yıl önce apartmanları soyulmuş. Geçen yıl da dükkanlarının büyük bir kısmı çıkan yangında tahrip olmuş.

    Kezada, kazandığı parayla hem ailesine, hem de yaşadığı çevredeki yoksullara yardım edeceğini belirtti. Meksikalı eşi Ines Sanchez'e de istediği herşeyi alacağına söz verdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow