hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cehennem'in esin kaynağı Hürriyet haberi

    Cehennemin esin kaynağı Hürriyet haberi
    expand

    Kitapları dünyada satış rekorları kıran Amerikalı yazar Dan Brown’un Floransa, Sienna ve İstanbul’da geçen yeni kitabı “Cehennem"de, 2 Ağustos 2009’da Hürriyet Pazar’da yayınlanan Ayasofya haberi yer aldı. Kitapta bu haber baş karakter Robert Langdon’un şifreleri çözmesinde önemli bir yol gösterici oldu.

    2009’da bir belgesel için Ayasofya’nın altındaki tünellere girmeye başaran yönetmen Göksel Gülensoy’un hikayesini Türkiye o dönem Hürriyet’in Serhan Yedig imzalı haberinden okudu. Belgeselin yapımcısı Gülensoy, Ayasofya’nın altındaki tünel ve sarnıçlara girdi, tarihin izini sürdü ve bulguları üzerine bir belgesel çekti.

    Yüzyıllardır insan ayağı basmayan dehlizler

    Araştırmacılar yüzyıllardır insan ayağı basmayan bölgelere ulaştı. İşte bu dehlizlerde yapılan çalışmalar ve  görüntüler de ilk kez Hürriyet foto muhabiri Levent Kulu’nun objektifinden kamuoyuna yansımıştı.

    Haber Dan Brown'a esin kaynağı oldu

    Hürriyet Daily News tarafından İngilizce’ye çevrilerek internet sitesine konulan haberi okuyan ünlü yazar Dan Brown, yeni kitabı Cehennem’de o haberden alıntı yaptı. Gülensoy’un Hürriyet’e verdiği röportajda söylediği, “Bence Ayasofya’nın altı, üstünden çok daha heyecan verici" ifadesine yer de veren Brown’ın kitabında, baş karakter Robert Langdon’la ilgili de şöyle bir cümle geçiyor: “Langdon oturup Gülensoy’un son filmi 'Ayasofya’nın Derinliklerinde'den bahseden makaleyi okumuştu. Hürriyet Daily News dahil çeşitli haber kaynaklarından derlenmişti."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow