hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 poşet kar, 1 lira!

    1 poşet kar, 1 lira
    expand

    Muş'ta etkili olan bunaltıcı sıcaklar nedeniyle bazı vatandaşlar, Kurtik Dağı'ndan getirdiği karın poşetini 1 liradan satıyor.

    Ramazan ayı ile birlikte Muşlular, merkeze 15 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Kurtik Dağı'nın Çavuştepe mevkiinde, güneş görmeyen kayalıkların arasındaki karı toplayarak satıyor.

    Kar satıcılarından Ejder Erdilek ve Ebedin Erboğa, sıcak havada rağbet gören karın, yaklaşık 5 kilogram gelen poşetini 1 liradan sattıklarını belirtti.

    Dağdan getirdiği karı satarak sıcaktan bunalanları serinleten 8 çocuk babası Ejder Erdelik, kazancıyla Ramazan masrafını karşıladığını söyledi.

    Kışın cefa olan karın sıcaklarda sefa verdiğini vurgulayan Erdelik, karı testere ile keserek poşete koyduklarını anlattı.

    Ramazan olması nedeniyle işlerin çok iyi olduğunu belirten Ejder Erdelik, vatandaşların suyunu ya da meyvesini karın içine koyarak soğuttuğunu söyledi.

    Erdelik, "Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağa gidiyoruz. Dağın güneş görmeyen kısmındaki karı testere ile büyük dilimler halinde kesip poşetlere koyuyoruz. Kurtik Dağı'ndan üzerine ve altına brandalar sererek, şehir merkezine kamyonetle getirdiğimiz karları, çarşı ve mahallelerde sıcağın etkili olduğu saatlerde satıyorum. Her gün 500 kiloya yakın kar satıyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow