hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldız kızlar play-off turunda

    Yıldız kızlar play-off turunda
    expand

    Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, Türkiye, son maçında Meksika'ya 3-0 yenilmesine rağmen grubunu lider tamamlayarak play-off turuna yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyonada 3. maçların ardından grubunu lider tamamlamayı garantileyen Yıldız Milli Takım, son maçını Meksika ile yaptı. Lippatapallop Spor Salonu'nda Meksika'ya 25-20, 25-22 ve 25-21'lik setlerle 3-0 yenilerek ilk mağlubiyetini alan Yıldız Milliler, grubunu 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 9 puanla ilk sırada bitirdi ve tur atladı.

    Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamada, Yıldız Kız Milli Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu ile sporculardan Hande Baladin'in görüşlerine yer verildi.

    Bedestenlioğlu, kısa bir süre önce takımın başına geldiğini belirterek, "Buraya en iyi derece için geldik. Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Grubumuzda İtalya ve Peru gibi güçlü takımlar vardı. Grubumuzu lider olarak tamamladık. Artık karşımızda daha güçlü takımlar olacak" ifadelerini kullandı. 

    Sporcu ve teknik ekip olarak uyum içinde çalıştıklarını kaydeden Bedestenlioğlu, sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve takımda sakat oyuncu bulunmadığını ifade etti.

    Hande Baladin ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Dünya Şampiyonası'nda oynamak her sporcuya kısmet olmaz. Biz şanslı sporcularız. 2 aya yakın bir süredir kamp ve maçlarla bu şampiyonaya hazırlanıyorduk. Hollanda'da EYOF Şampiyonası'na katıldık. İtalya ve Çin'deki kamplardan sonra buraya geldik. EYOF ve kamplar bize çok tecrübe kazandırdı. Buradaki grup maçlarından başarıyla çıktık. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var ve bunun farkındayız. Her maç sonrası daha iyi bir ekip oluyoruz. Ailemizden uzağız ama burada arkadaşlarımız ve teknik ekibimizle aile oluyoruz. Antrenörümüz ve teknik ekibin büyük katkılarıyla ülkemize kupayla dönmek istiyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız."

    Yıldız Kız Milli Takım ile birlikte grubunu ilk 4 arasında bitiren 15 takım daha play-off turuna yükseldi. Grup sonuncusu olan 4 takım ise 17-20'incilik maçları oynayacak.

    Play-off turundaki 16 takım çapraz eşleşecek ve çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek. Play-off turunda C Grubu 4'üncüsü Dominik Cumhuriyeti ile eşleşen Türkiye, 1 Ağustos Perşembe günü TSİ 12.00'de play-off maçına çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow