hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cirit Sancaktepe'de canlandı

    Cirit Sancaktepede canlandı
    expand

    Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl ilki gerçekleştirilen I. Sancaktepe Cirit Turnuvası’nın startı Samandıra Şölen alanında verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen ve Osmanlı’nın gözbebeği olan Cirit sporunu yeniden canlandırmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla Sancaktepe Belediyesi I. Cirit Turnuvası düzenledi.

    Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılım gerçekleştirdiği turnuvada açılış konuşması ardından oyunlar başladı. Samandıra Şölen Alanında gerçekleşen turnuvada Erzurum ve Bayburt illerinin temsilcisi cirit sporcuları atlarıyla yerlerini aldı.

    İki bölümden oluşan müsabakada Sancaktepeli izleyicilerin de ilgisi ve coşkusu yoğun oldu. Atlarıyla şölen alanınındaki coşkuyu ikiye katlayan sporcular özellikler çocuk ve gençlerin ilgi odağı oldu. Üsabaka sonucunda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, her iki takımın temsilcilerine plaketlerini ve sembolik kupalarını teslim etti.

    Başkan Erdem yaptığı konuşmada, “Osmanlı’dan bize miras kalan ata sporumuzu canlandırmak ve gençlere tanıtmak amacıyla alana gelen, tüm heybetleriyle bu güzel oyunu bizlere sergileyen oyunculara teşekkür etti. Başkan Erdem Organizasyonu düzenleyen tüm görevlilere de teşekkür ederek, bu yıl ilki gerçekleştirilen turnuvanın gelecek yıllarda da devam edeceğini belirterek, bu değerli sporun yeni nesillere aktarılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow