hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağaca kapı taktı

    Ağaca kapı taktı
    expand

    Rize'nin Büyükköy beldesinde yaşayan Mustafa Bostan, gürgen ağacının dalına 100 basamakla çıkılan çardak yaptı ve kimsenin girmemesi için de çardağa kapı taktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beldeye bağlı Demirciler Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bal üretimi yapan Mustafa Bostan, arıcılığı babasından öğrendiğini ve devam ettirdiğini söyledi.

    Babasının arıcılıkla uğraştığı dönemde kovana çıkmak için zorluk çektiğini ifade eden Bostan, "Babamın, ağacın gövdesinde bulunan kovana rahat ulaşabilmesi için basamak yaptık. Kovanın bulunduğu yere 100 ahşap basamakla çıkılıyor" dedi.

    Bostan, babasının vefatının ardından işleri kendisinin yürüttüğünü anlatarak, "Merdivenle çıktığımız bu bölümde oturmak için küçük bir kulübe yapmaya karar verdik. Tam bir kulübe olmadı ama çardak gibi bir şey yaptım. Buraya su ve elektrik de bağladım. Dostlarımı burada ağırlamaya çalışıyorum" diye konuştu.

    Çardağa çıkanların yükseklik ve basamaklar nedeniyle biraz zorlandıklarına dikkati çeken Bostan, şunları kaydetti:

    "Buraya dertli çıkan adeta dertsiz iniyor. Burada böyle bir yer olduğunu duyanlar görmeye geliyorlar. Ağacın ziyaretçisinin artmasının ardından kapı takmak zorunda kaldık. Çocukların ağaca çıkması tehlikeli olduğu için de bir kaza yaşanmasın diye böyle bir önlem aldım. Misafirlerimiz geldiği zaman kapıyı açıyoruz. Ailece zaman zaman kahvaltımızı burada yapıyoruz. Son derece keyifli zaman geçiriyoruz. Burada masa gibi çeşitli eşyalarımız da var."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow