hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Spor da yaparım kariyer de!

    Spor da yaparım kariyer de
    expand

    Kadınlara yönelik sosyalleşme ve fitness merkezlerinin sayıları beklenenden hızlı artınca, bu talebi karşılayacak kalitede kadın spor eğitmeni yetiştirmek isteyen Portakal Spor Merkezi federasyonla birlikte geliştirdiği "Spor da Yaparım Kariyer de" adlı istihdam projesini hayata geçirdi.

    2011 yılında kurulmasının ardından bayi sayısını 55'e çıkartan Portakal Spor Merkezi Genel Müdürü Burcu Işık Aykanat, yeni şube açmak isteyen kadın girişimci sayısının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

    Aykanat, her il ve ilçede yeni açılan Portakal Spor salonlarında istihdam edilmek üzere federasyon ile yaptıkları işbirliği ile kadın antrenör yetiştirdiklerini anlattı.

    Beden eğitimi bölümü mezunu olan kişilerin haricinde de, spora gönül vermiş, bu konuda uzmanlaşmak ve çalışmak isteyen, farklı eğitimler almış binlerce genç kadın olduğunu belirten Aykanat, bu konuda kariyer yapmak isteyen adayları bir ön elemeden geçirdikten sonra, eğitim almalarını sağladıklarını söyledi.

    Aykanat, "İş garantili bir süreci tamamlıyoruz. Federasyonla beraber geliştirilen insan kaynağını bulma ve eğitmeyi kapsayan bu projeye ilgi beklenenin üzerinde gerçekleşiyor. Şu anda 55 bayide toplam 120 kadın spor eğitmeni istihdam ediliyor" dedi.

    Kadın Antrenör Olma Süreci Nasıl İşliyor?

    *Antrenörlük belgesi, sertifikası olmayan ama bu alanda çalışmak isteyen yetenekli kişiler kendilerine başvuranlar arasından mülakatla seçiliyor.

    *Sadece kurs ücretlerini kendilerinin ödemesi koşuluyla, talep edilen tarih aralıklarında  federasyonun açtığı kursa katılmaları sağlanıyor. Bunun sonunda da iş garantisi veriliyor.

    *Sertifikası olan antrenör adaylarına, yapılan mülakattan başarılı olarak geçmesi halinde genel merkezde belli aralıklarla düzenlenen eğitimlere katılma hakkı veriliyor ve aktif bir bayide oryantasyon eğitimine katılmaları sağlanıyor.

    *İhtiyaç doğrultusunda da mevcut bayilere, ikamet yerlerine göre yönlendirme yapılıyor.

    *Kariyer siteleri dışında da üniversitelerin ilgili bölümleriyle bilgi paylaşımı oluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow