hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs başvurusu: e-Devlet giriş sayfası üzerinden yapılanlar

    KYK burs başvurusu: e-Devlet giriş sayfası üzerinden yapılanlar
    expand

    KYK'ya dair kurum iki uyarıda bulundu, KYK burs başvurusunun başladığını açıkladı. İki uyarı üniversite öğrencileri için önemli zira, e-Devlet giriş sayfasında yapılması gerekenleri kurum açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan beklenen burslara dair açıklama geldi. Kurum, ÖSYM'den gelen habere göre başvuruları başlatacağını önceden açıklamıştı. Resmi web sitesinde yapılan KYK burs başvuruları ne zaman sona eriyor açıklamaları...

    Kurumdan önemli uyarılar geldi. Kurum başvuruları 16 Ekim 2017 tarihinde başladığını duyurdu. Başvuruların hangi tarihte başladığını, hangi tarihte sona erdiğini, hangi öğrencilerin başvuru yapabileceğini, hangi konularda öğrencileri uyardığını kurum açıkladı. İşte Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi açıklamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar…

    KYK burs başvurusu son gün ne zaman?

    Kurum, başvuruların 16 Ekim’de başladığını duyurdu, başvuru son gün olarak kurum 24 Ekim 2017, saat 23:59’a kadar başvurular yapılabilecek. Başvuru sürecinde öğrenciler güncelleme yapabilecek.

    Başvuru yapmak için tıklayınız

    e-Devlet KYK sayfası (şifre yoksa?)

    Başvurular Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi web sitesinde yapılıyor. Öğrencinin e-Devlet şifresi yoksa, en yakın PTT adresinden şifre alabilir.

    En yakın PTT adresini görmek için tıklayınız

    Hangi öğrenciler başvuru yapabiliyor?

    ÖSYM’nin sınavına giren ve üniversiteyi ilk kez kazanan öğrenciler, ükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrenciler başvuru yapabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuru yaparken öğrenciden tam olarak ne istiyor?

    Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi açıklamasına göre; kurum öğrencinin başvurusunda 3 maddeyi kurumlar aracılığıyla teyit ettiriyor. 3 madde: Ekonomi, sosyal ve eğitim durumu. Başvuru yapan öğrenci bu 3 maddeyi göz önünde bulundurarak başvuru yapması gerekiyor.

    Kurumun ilk uyarısı: Öğrenim bilgileri…

    Kurum, tüm başvuru sürecini devletin resmi web sitesi üzerinden yapacak. Öğrencinin öğrenim durumu e-devlet’te muhakkak geçmesi gerekiyor. Üniversite öğrencisi olsa dahi, bu resmi sitede gözükmüyorsa, başvurusu kabul edilmeyecek. Üniversite öğrencisi başvurudan önce öğrenim durumunu incelemeli.

    Kurumun ikinci uyarısı: Öncelik belgeler…

    Başvurular internet üzerinden yapılırken, kurumun istediği belgeler posta üzerinden gönderilmesi gerekiyor. Kurumun istediği öncelik belgeleri: Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeler. Başvuru adresi: Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına… Başvuru yapan kişi belgeleri 5 Kasım 2017 tarihine kadar göndermeli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     KYK iletişim

    Başvuru sürecinde zorlanan öğrenciler için kurum resmi web sitesinden duyuruda bulundu.

    KYK burs başvurusu: e-Devlet giriş sayfası üzerinden yapılanlar

    CNN TÜRK canlı izle

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow