hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 KYK üniversite burs başvuruları e-Devlet giriş: Son gün ne zaman?

    2017 KYK üniversite burs başvuruları e-Devlet giriş: Son gün ne zaman
    expand

    2017 KYK üniversite burs ve öğrenim kredisi başvuruları 16 Ekim'de e-Devlet'in giriş sayfasında kurum tarafından açıklandı. Son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüz binlerce üniversite öğrencisinin merak ettiği soru bugün cevap buldu, Kredi ve Yurtlar Kurumu, başvurularının bugün başladığını açıkladı. Başvurular 16 Ekim ila 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Kurum, son tarih olan 24 Ekim 2017 saat 23:59'a kadar başvuruları kabul edecek. Başvuruların ardından sonuçlar Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesinde açıklanacaktır. Merak edilen sorular aşağıda yer almaktadır.

    Başvuru yapmak için tıklayınız

    Sorular ve cevaplar

    e-Devlet şifresi almadan başvuru yapılabilir mi?
    Hayır! Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. 

    Öğrenim kredisi sorunu yaşayan öğrencilerin son durumu



    Başvuru sırasında öğrenciden talep edilenler nelerdir?

    Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

    Yurt dışında okuyan üniversite öğrencisi başvuru yapabilecek mi?
    Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 KYK üniversite burs başvuruları e-Devlet giriş: Son gün ne zaman

    Taahhütname onayının önemi nedir?
    Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir. Onay yapmayan öğrenci başvuruyu kazansa dahi ücretten yararlanmayacak.

    Öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini nereden temin edebilirler?
    Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi, evli ise çocuğu//Gazi bekar ise kendisi, evli ise çocuğu)(İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
    Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor),
    Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.),
    Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.),
    Milli futbolcular (T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacak millilik belgesi amatör futbolcular Futbol Federasyonundan teyit edilmektedir.),
    Anne ve babası vefat edenler, (Kurumumuz tarafından Mernis Sisteminden teyit edilmektedir.)
    İlk yüz öğrencileri (ÖSYM Başkanlığından teyit edilmektedir.)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs, öğrenim kredisine nasıl dönüşüyor?

    Kurum tarafından yapılan açıklama: Başarı kriteri öğretim kurumlarının yetkisinde olup başarı kriteri ile ilgili bilgiye öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitenin öğrenci işleri biriminden ulaşılabilir. Öğretim kurumu tarafından başarısız olduğu bildirilen öğrencinin bursu Kurumumuzca krediye dönüştürülmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK canlı izle

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow