hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM 2018/2 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS başvuruları nasıl yapılır?

    ÖSYM 2018/2 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı KPSS başvuruları nasıl yapılır
    expand

    ÖSYM'nin resmi sayfasında 2018/2 KPSS Ortaöğretim Önlisans Lisans tercih kılavuzu yayımlandı; KPSS başvuru üzerine önemli açıklamalar yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, genel bilgiler sayfasında devlet memurluğu için aday yapacaklara 'özel koşullar' bölümünün muhakkak incelenmesi gerektiğini ve ona göre başvurularının yapılması gerektiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihler üzerine açıklamada bulundu; 2018/2 ÖSYM tercih kılavuzu, yayımlandığını açıkladı.

    Sınav merkezi, KPSS lisans, KPSS Ortaöğretim, KPSS önlisans tercih başvurularının nasıl yapılacağını 'genel bilgiler' bölümünde açıkladı.

    KPSS başvuruları, 11 Aralık 2018 tarihinde başlıyor, 20 Aralık 2018 tarihinde sona eriyor. Başvurular 20 Aralık 2018 saat 23:59'a kadar yapılabilecek. 21 Aralık'dan itibaren başvuru sayfası kapanıyor. KPSS ücretleri ilk başvurularda alınmayacak. 

    Sınav merkezi; genel bilgiler bölümünde 'adayların dikkatine' bölümünde iki uyarıda bulundu. Bu iki uyarı üzerinden başvuruların yapılacağını açıkladı. İşte o iki uyarı:

    1) Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

    KPSS kılavuz sayfasına gitmek için tıklayınız (Özel koşullar bölümüne dikkat!)

    ÖSYM AİS sayfasına gitmek için tıklayınız

    KPSS sınavları: Hangi sınavlara girenler başvuru yapabilir?

    1.1 Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

    1.2 ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

    1.3 Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

    1.4 Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. 1.5 İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow