hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Seçmen sorgulama: Nerede oy kullanacağım?

    2019 Seçmen sorgulama: Nerede oy kullanacağım
    expand

    YSK'nın resmi web sitesinde seçmen sorgulama, işlemleri nasıl yapılır sorusuna cevap veriliyor. Seçmen sorgulama, üç şekilde gerçekleşirken 31 Mart yerel seçimlerinde "Nerede oy kullanacağım" sorusu haber içeriğinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere dair resmi web sitesinde açıklamalarda bulundu. Kurumun resmin web sitesinde, nerede oy kullanacağım ve nasıl oy kullanacağım sorularına cevap verildi. 

    2019 seçmen sorgulama

    2019 seçmen sorgulama, üç şekilde yapılabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre; nerede oy kullanacağım adresinden, mobil uygulamadan ve e-devlet sitesinden sorgulama işlemleri gerçekleşebiliyor.

    Nerede oy kullanacağım sitesine gitmek için tıklayınız

    e-Mobil (IOS ve Android) uygulamalarına gitmek için tıklayınız

    e-Devlet sayfasına gitmek için tıklayınız

    Nasıl oy kullanacağım?

    31 Mart 2019 Pazar günü kullanılacak oylar için kurumdan; büyükşehir olan illerde, büyükşehir olmayan illerde, köylerde kullanılacak oylar üzerinden açıklama geldi. Buna göre;

    Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar: İl Genel Meclisi Üyeliği, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyarlık Heyeti.

    Köylerde kullanılacak oylar: İl Genel Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi.

    Oy verme saatleri?

    31 Mart 2019 tarihinde oy verme saatleri, iki zaman dilimi üzerinden gerçekleşecek. Birinci zaman dilimi 07.00-16:00 arası. Bu zaman diliminde Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde yaşayan vatandaşlar oy kullanacak.

    İkinci zaman dilimi 08.00-17.00 arası: Yukarıda yazan iller haricinde kalan illerde vatandaşlar bu saat diliminde oy kullanacak.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow