hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Donald Trump kimdir, tutuklandı mı? İşte Donald Trump ve özellikleri!

    Donald Trump kimdir, tutuklandı mı İşte Donald Trump ve özellikleri
    expand

    2020 Amerika Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı olan Donald Trump seçim öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Amerikalı iş insanı olan Donald John Trump Amerika Birleşik Devletlerinin 45. ve günümüzdeki başkanı olarak dikkat çekiyor. Peki, Donald Trump kimdir? İşte Donald Trump'ın özellikleri!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de dört yıl önce yapılan seçimlerde ülkenin 45. başkanı seçilen Donald Trump, ülke tarihinin gelmiş geçmiş en sıradışı başkanı olarak gösteriliyor. 2020 ABD seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den bir kere daha aday olan Trump iç ve dış politikada aldığı kararlar ile de biliniyor. Peki ama Donald Trump kimdir? İşte Donald Trump'ın özellikleri! 

    Donald Trump kimdir?

    Donald Trump, 14 Haziran 1946'da New York'ta doğdu. 1960'lı yılların başında liseyi terk etmiştir.  Ardından askeri akademide okuyan Trump, 1968'den sonra Pensilvanya'da bulunan Wharton Institute'de işletme bilimleri eğitimi aldı. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalıştı. Donald Trump 1999'da babasının alkol bağımlılığı sebebiyle hayatını kaybetmesi sebebiyle hayatı boyunca alkollü içkiden ve sigaradan kaçındı. Donald Trump, ailesinin Brooklyn ve Queens'te bulunan işleriyle ilgilendiği gibi Commodore Otelini Grand Hyatt oteller zincirini geliştirdi. Manhattan'daki bir binayı alarak 68 katlı ünlü Trump Tower'ı inşa etti, çok sayıda otel açtı. Ayrıca eğlence sektöründe de Trump 1996-2015 yılları arasında Miss Universe, Miss USA, and Miss Teen USA güzellik yarışmalarının organizasyonunu yaptı. 2003'te ABD'de NBC televizyonunda yayımlanan ve yarışmacıların Trump'ın şirketinde bir yönetici pozisyon için yarıştığı "The Apprentice" (Çırak) programında ekrana çıktı. Donald Trump'ın üç evliliğinden beş çocuğu bulunuyor. Trump ilk olarak 1977'de, Çekoslavakya doğumlu ünlü manken ve atlet Ivana Zelnickova ile evlendi. Bu evlilikten Donald Jr., Ivanka ve Eric adında üç çocukları olan çift 1990'da boşandı. 1993'te Amerikalı televizyoncu Marla Maples ile evlenen Trump'ın, bu evlilikten Tiffany adlı kızı doğdu. Çift 1996 yılında ayrılma kararı aldı. Trump son olarak 2005 yılında Slovenya doğumlu ünlü model Melania Knauss ile evlendi. Çiftin oğulları Barron Trump 2006 yılında dünyaya gelmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow