hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tır kantarları üretim ve satışında kalite Tuna Sistem

    Tır kantarları üretim ve satışında kalite Tuna Sistem
    expand

    Yüksek kapasiteli ağırlıkların ölçülmesi için kullanılan load cell, günümüzde birçok sektörde sıklıkla yararlanılan teknolojiler arasında yer alıyor. Yük hücresi olarak da bilinen load cell, kuvvet dönüştürücü niteliği ile farklı akım ve sinyal özellikleri doğrultusunda çalışma prensibine sahiptir.

    Birçok sanayi kapsamında otomasyon alanlarında kullanılan bu teknoloji, çok eski yıllarda kullanılan terazi ve baskül gibi mekanizmaların hassas bir teknoloji ile günümüze uyarlanmış versiyonlarıdır denebilir. 20. Yüzyıl ile birlikte gerinim teknolojisinin bulunması sayesinde elektronik tartıların da üretilmeye başlanması söz konusu olmuş, hassas tartım işleri daha doğru ve hata payı sıfır düzeye gelmiştir. Yük hücresi olarak en anlaşılır ifadeyle açıklanan Loadcell, yük ya da kuvvetin üzerine etki ederken dönüştürücü özelliğini almasına deniyor. Bir bakıma elektronik sinyal görevindeki yük hücresi, kullanıldığı alanın özelliklerine göre değişiklik gösterir.

    İlk olarak tartılarda keşfedilmiş olan Loadcell, günümüzde elektronik sinyalin mevcut olduğu her yerde karşılaşılmaktadır. Ağırlığın söz konusu olduğu tüm mekanizmalarda loadcell nedir ve nerelerde kullanılır gibi birçok soru ile karşılaşmak da mümkündür. İki aşamalı olarak gerçekleşen dönüşüm, sensörün elektriksel gücü algılaması için ihtiyacını duyduğu güç sonrası sinyal üretimini gerçekleştirir. Dokunmatik sensör teknolojisi bu tür yük hücrelerine verilebilecek en güzel örnektir. Herhangi bir yüzeye uygulanan basıncı ölçmek için load cell teknolojisinden yararlanılıyor. Gördüğü basıncı elektronik bir sinyale dönüştüren sistem, ağırlıkların kilogram bazında ölçülmesine olanak verir. Kullanım alanı giderek yaygınlaştığı için evdeki bireysel tartılardan, araç kantarlarına kadar pek çok alanda sıkça kullanılıyor. 

    Loadcell Çeşitleri Nelerdir

    Gelişmeye devam etmekte olan teknoloji birçok alanda olduğu gibi loadcell çeşitleri nelerdir konusunda da farklı türlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Düşük kapasiteli mekanizmalar için platform tip yük hücreleri tercih edilmektedir. Hassas tattırtma gereksinimlerinin olduğu alanlarda doğruluk payı yüksek ölçümler ortaya çıkarmaktadır. 

    Elektronik kantarlar günümüzde en sık kullanılan teraziler olurken, Dijital yük hücreleri de bu çerçevede en çok tercih edilen load cell çeşitlerinden oluyor. 60 tona kadar ağırlık ölçümünü gerçekleştiren tipler, hassas ölçüm için teknolojinin getirdiği en büyük gelişmelerden biridir. S tipi, basma tipi, kablo gerilim sensörü tipi ve bükme kirişi tip yük hücreleri farklı amaç ve alanlar için kullanılan teknolojiler arasında yer alıyor. Farklı çeşit ve tipte üretilse de çalışma prensipleri temel olarak benzerlik göstermektedir. 

    Tır kantarları üretim ve satışında kalite Tuna Sistem

    Load cell Kullanırken Nelere Dikkat Edelim

    Load cell kullanımını birçok konuda değerlendirerek hareket etmek yüksek fayda sağlamaktadır. Farklı çeşitleri bulunduğu için Loadcell kullanırken nelere dikkat edelim en çok karşılaşılan sorulardan biri oluyor. Kullanım yeri ve amacı bu noktada dikkat edilmesi gereken başlıca unsurdur. Kullanım amacına uygun çeşit ile yük hücresi kullanım performansını artırmak ve yüksek verim almak söz konusudur. Kapasite ve ağırlık seçilecek olan yük hücresi türünün özelliği için dikkat edilmesi gereken diğer önemli detaylardan biridir. Montaj şekli, diğer dış etkenler ve hassasiyet sınıfı gibi birçok kriter load cell kullanımında dikkat gerektiren detaylardır. 

    Sanayi başta olmak üzere pek çok sektörü yakından ilgilendiren load cell teknolojisi, özellikle gıda sektöründe hijyenin ön planda olmasını gerektiren ekipmanlardan biridir. Gıdalarla birebir temasta bulunacak olan yük hücresinin paslanmaz çelikten olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Alüminyum içerikli load cellerinde piyasa da sıklıkla tercih ediliyor olması, gıda sektörü gibi sektör bazında bazı hassas noktalara dikkat edilmesini gerektiriyor. 

    S Tipi Loadcell Farkı Nedir

    Kullanım alanı ve sıklığı diğer load cell türlerine göre daha çok olan S tipi Load cell, 50 tona kadar ağırlık kapasitesi imkânı sunuyor. Çalışma tekniği olarak diğer çeşitler ile aynı olmasına karşın S tipi loadcell farkı nedir en sık karşılaşılan sorular arasında yer alıyor. Başlıca farkı; üretim amacının basma ve çekme doğrultusundaki kuvvet ölçüm alanlarında kullanılmasıdır. Bant kantarları S tipi load cell kullanımının yaygın olarak görüldüğü yük hücresi türüdür. 

    S tipi load cell ve diğer tiplerin kendilerine özgü özellik ve kullanım alanlarının bulunması, tercih aşamasında amaca uygun tiplerin seçilmesinde bilinçli olmayı gerektiriyor. Bu nedenle işin uzmanlarından destek istemek gerekir. 

    Tır kantarı üretim aşamasında farklı çeşitlere ev sahipliği yaparken bu çeşitler kullanım alanlarına ve kapasitesine göre farklılık göstermektedir. En ufak ağırlıklardan 2000 tona kadar kapasitesi olabilen yük hücreleri, ölçüm alanlarında doğru ve etkili sonuçlarla kusursuz çalışma prensibini ortaya koymaktadır. 

    Loadcell Alırken Nelere Dikkat Edelim

    Kalibrasyon niteliği Loadcell alırken nelere dikkat edelim diyenlerin en çok üzerinde durması gereken konuların başında geliyor. Hassas ölçüm gerekliliğinin önemli olduğu alanlarda en ufak hata payının olması ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olur. 
    Yük hücresi satın almadan önce kalibrasyon değerleri ağırlık kapasitesinin diğer ağırlık birimleri ile de doğrulanmasını gerektiriyor. 
    Load cell alımı sırasında malzeme kalitesine dikkat edilmesi en önemli detaylar arasında yer alıyor. Paslanmaz çelik olması birinci sınıf bir yük hücresine sahip olmak için yeterli özelliklerden bazısıdır. Aşınma ve çabuk yıpranma gibi durumlarla karşılaşmamak ve uzun vadede dayanıklı bir yük hücresi için sağlam bir ürünün satın alınması önerilir. 

    Birçok sektör için load cell kavramı uzak kalınan bir kavram olsa da, hali hazırda yoğun bir şekilde kullanım alanına sahip sektörlerin sayısı da az değildir. Alanında uzman mühendisler tarafından farklı teknolojilerle üretilen yük hücreleri, günümüzdeki pek çok sanayi tipi ölçümün daha hızlı ve doğru sonuca dayalı olmasına katkı sağlıyor. Zamandan tasarruf edilmesini sağladığı için, en yüksek kapasiteli ağırlıklar için düşünmeden load cell kullanılıyor. 

    Detaylı bilgi için https://www.tunasistem.com.tr/

    ilandır

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow