hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 Şubat Dünya Radyo Günü tarihçesi

    13 Şubat Dünya Radyo Günü tarihçesi
    expand

    Dünya Radyo Günü her yıl 13 Şubat’ta kutlanmaya devam ediyor. Önceki dönemine göre popülerliği azalsa da hala birçok kişinin tercihi olan radyolar gündelik hayatta önemli bir yer tutuyor. Peki, UNESCO’nun radyonun önemine dikkat çekmek amacıyla ilan ettiği Dünya Radyo Günü tam olarak nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak ilan edildi. Bu kapsamda her yıl 13 Şubat Dünya Radyo Günü farklı temalarla kutlanıyor.

    Bu yıl Dünya Radyo Günü için belirlenen tema ise “diyalog, tolerans ve barış”. Bu yılın temasıyla radyocuların, göç, kadına karşı şiddet ve yoksulluk gibi mevcut küresel sorunlara yönelik diyaloğu artırarak ve demokratik tartışmalara platform sağlayarak pozitif yönde adımlar atılması hedefleniyor.

    UNESCO, 2011’den bu yana hükümetler, sivil toplum, akademi dünyası ve BM kurumlarıyla radyoya ulaşımın artırılması için çalışmalar yürütüyor.

    RADYO NASIL ÇALIŞIYOR?

    Radyo, elektromanyetik radyo dalgalarındaki ses modülasyonunu önce elektronik ortama sonra da sese çeviren elektronik alettir. Marconi tarafından icat edilen radyo hala birçok kişi tarafından gündelik hayat içerisinde kullanılmaya devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow