hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

    Bekçi alımı ne zaman yapılacak
    expand

    Bekçi alımı konusunun OHAL Kararnameleriyle önü açıldı. Böylece çarşı ve mahallelerde görev yapacak bekçiler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek. Bekçi alımının önündeki engeller kaldırılsa da henüz bu alımın ne zaman yapılacağına dair detaylar belli olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz sonrasında ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen, ardından ise Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Karanameler ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kadro açılan bekçi kadrosuna alım yapılması bekleniyor. Bu süreçte 7 bin bekçi alımı için izin verilse de henüz bu yönde bir hamle yapılmadı. Şimdi vatandaşlar bu konuda ilanın yayımlanmasını bekliyor.

    7 bin bekçi alımı için açılan kadronun hangi illerde değerlendirileceği konusunda ilk etapta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep gibi kentler düşünülürken, ihtiyaca göre şehirlerde değişiklik yaşanabilir.

    Henüz bekçi alımı ilanı yayımlanmadı ancak bu ilanın 2017 yılı içerisinde yayımlanması bekleniyor. Bekçi alımı için aranacak şartlar henüz belli değil ancak şu şartların başvuracak adaylarda aranması bekleniyor:

    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • Sağlık sorunu olmamak
    • En az lise mezunu olmak
    • Fiziki kusuru olmamak
    • Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
    • Boy ve kilo orantılı olmak
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow