hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM resmi tarihi duyurdu

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak | ÖSYM resmi tarihi duyurdu
    expand

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 29 Eylül iken, sınav merkezi resmi açıklama yaptı. Sonuçların açıklanmasından hemen sonra sınav merkezi tercih kılavuzunu yayınlayacak. Kılavuzda yer alan Tablo 1 ve Tablo 2 konusunda sınav merkezi, tercih yapacak olanları uyarıyor. Geçen senelerde birçok öğrenci "yanlış tercih"ten ötürü dört yıllık üniversite programlarına geçiş yapamadı. İşte ÖSYM'nin açıklayacağı tarih ve uyarılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavı için bekleme devam ediyor. 23 Temmuz'un ardından 33 gün geçti. Sınava girenler sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sınav merkezi, sonuç tarihini açıkladı. Sınava giren birçok önlisans mezunu Türkçe ve Matematikteki “mantık” sorularında zorlandığı görüldü. Türkçedeki paragraf soruların uzun olması, Matematikteki mantık sorularının zor olmasından ötürü birçok aday sosyal medyada sınava dair eleştirilerini paylaştı. Sınavın ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorarken, Sınav Merkezi “ÖSYM takvimi” içerisinde sonuçların ne zaman açıklanacağını önceden paylaştı. Sonuçların açıklandıktan kısa bir süre sonra kurum tercihleri almaya başlayacak. Sınav merkezi yayınladığı duyuruda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

    Sonuçların açıklanacağı tarih değişti: Gerekçesi idari tatil

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, idari tatilden ötürü 29 Ağustos'ta açıklayacağı sınav sonuçlarını 6 Eylül 2017 tarihinde açıklayacak.  Sınav merkezi, sonuçların açıklanacağı tarihi verirken, sonuçların saat kaçta açıklanacağına dair bir açıklama yapmadı. Sınav merkezinin paylaştığı sonuçlara bakıldığında, sonuçlar saat 17:00’den sonra açıklanması bekleniliyor.

    Sonuçlar ÖSYM sonuç sayfasında yayımlanırken, sınav giren mezunlar sonuç belgelerinde 3 bilgi görecekler: Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, önlisans başarı puanı ve yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanlar.

    TABLO 1 ve TABLO 2 uyarıları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonuçların ardından Tablo 1’den adaylar üniversitenin şartlarını inceleyecek, TABLO 2’de ise tercih yapılacak listeler. Sınav Merkezi Tablo 1 için “Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.” açıklamasında bulundu. Tablo 2 için “Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.” açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow