hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Geminid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta görülecek?

    2017 Geminid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta görülecek
    expand

    Geminid meteor yağmuru 2017'nin en önemli gök olaylarından biri olarak kabul ediliyor. Yılın son günlerinde yaşanacak Geminid meteor yağmuru büyük bir heyecan ve merakla bekleniyor. Bu konuda araştırmalar devam ederken, bu önemli olaya şahit olmak isteyenler, Geminid meteor yağmuru nedir, ne zaman görülecek gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017'nin son önemli gök olayı Geminid meteor yağmuru için geri sayım başladı. Aslında gerçekleşmeye başlayan bu gök olayının en etkileyici anını insanlar kaçırmak istemiyor. Bu yıl daha önce gerçekleşen gök olaylarının ardından vatandaşlar, Geminid meteor yağmuru ile yılı tamamlayacaklar. Bu olaya şahit olmak, izlemek isteyen vatandaşlar internette, "Geminid meteor yağmuru ne zaman görülecek, nedir gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor.

    Geminid meteor yağmuru nedir?

    Yılın son günlerinde gerçekleşecek Geminid meteor yağmuru, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçalarının sonucunda meydana geliyor.

    Ne zaman görülebilecek?

    Bu önemli gök olayı Dünya'dan 13 Aralık'ı 14 Aralık'a bağlayan gece çıplak gözle görülebilecek. 5 Aralık 2017'de başlayan meteor yağmuru bu gece en yoğun seviyeye ulaşacak ve özellikle gece 02.00 civarında en net şekilde izlenebilecek.

    Görsel bir şölene sahne olacak Geminid meteor yağmuru herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan izlenebilecek. Meteor yağmuru, Ay'ın hilal evresinde az ışık yansıttığı zamanda yaşanacak. Bu sayede atmosfere giren göktaşlarının görülmesi kolaylaşacak. Uzmanlar, göktaşlarını izlemek isteyenlerin en iyi seyri şehir dışı gibi karanlık bölgelerde elde edebileceğini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017'nin önemli gök olayları

    İlk göktaşı yağmuru 3-4 Ocak tarihlerinde Quadrantid (Dörtlük) ve 22-23 Nisan tarihlerindeki Lyrid (LİR) göktaşı yağmurlarında gökyüzünde saatte 20, 4-5 Mayıs tarihlerindeki Eta Aquarid (Eta Kova) göktaşı yağmurunda saatte 60, 7-28 Temmuz Delta Aquarid (Delta Kova) göktaşı yağmurunda ise saatte 20 civarında göktaşı görüldü. Bu yıl yine en renkli gök olaylarında biri 12-13 Ağustos'taki Perseid (Perse) göktaşı yağmurunda yaşandı. Gökyüzünde saatte 90 civarında göktaşı kayması görüldü. 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Orionid (Avcı) göktaşı yağmurunda saatte 20 civarında, 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Leonid (Aslan) göktaşı yağmurunda ise saatte 15 civarında göktaşı izlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow