hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvurularında son gün geldi

    Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvurularında son gün geldi
    expand

    Orman Genel Müdürlüğü, 2017 personel alımı işlemleri için süre daralıyor. Personel alımı için yayınlanan ilanı değerlendirmek isteyenlerin bugün içerisinde başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. 95 kişinin işe alınacağı bu alımlarda istihdam edilecek personeller Orman Muhafaza Memuru olarak görev yapacaklar. İşte personel alımı hakkında detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel açığını kapatmak için 95 kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. Kurum tarafından yayımlanan ilanda göreve başlayacak 95 personelinde Orman Muhafaza Memuru olarak istihdam edileceği belirtildi. Bu ilan dikkat çekerken, adayların başvuru yapmak için belirli şartları karşılaşamaları gerekiyor. Bunların başında KPSS'den en az 50 puan almış olmak geliyor.

    BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

    Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru işlemleri 10 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak ve 21 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek başvuru işlemleri için adayların "https://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/" adresinde bulunan başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekiyor. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

    ADAYLARDA ARANAN GENEL NİTELİKLER

    *657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

    *Tam teşekküllü resmi sağlık kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

    *Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

    *2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2016-KPSSP93) en az 50 puan almış olmak,

    *Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman işletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak.

    SINAV KONULARI

    Öncelikle sınava katılacak adayların uygulama sınavına gelirken yanlarında; başvuru formunu, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesini bulundurmaları gerekmektedir.

    Uygulamalı sınavın konuları ise şunlardır:

    *Orman yangınları, orman zararlıları ile mücadele ve ormanların korunması,

    *Orman ürünlerinin; üretimi, standardizasyonu, ölçülmesi ve değerlendirilmesi,

    *Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür teknikleri,

    *Bireysel muhakeme, kavrama, özetleme, ifade yeteneğinin ölçülmesi,

    *Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, esas alınarak bu fıkrada belirtilen her bir bent yirmi puan üzerinden değerlendirilecektir. Uygulama Sınav Kumlunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçilecek olup, üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların uygulama sınav puanı tespit edilir. Uygulama sınavında yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow