hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

    2017 Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak
    expand

    Sağlık Bakanlığı personel alımı için adayların bekleyişi devam ediyor. Sağlık alanında eğitim gören ve bu alanda yapılacak atamaları, personel alımlarını merakla bekleyen adaylar somut bir adım atılmasını bekliyor. Sağlık alanında kariyer hedefleyenlere müjdeli haber Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan geldi. Konu hakkında geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan Akdağ, Sağlık Bakanlığı personel alımı ile 12 bin 500 personel istihdam edileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından adaylar "Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı personel alımı için bekleyiş devam ediyor. Sağlık alanında eğitim gören ve bu alanda yapılacak alımları ilgiyle takip eden vatandaşlar, henüz somut bir adım atılmayan Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda beklemeye devam ediyor. Bu konuda adayları rahatlatacak açıklamayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Akdağ açıklamasında 12 bin 500 personelin istihdam edileceğini açıkladı. Akdağ'ın açıklamalarının ardından bu alanda kariyer hedefleyen adaylar, personel alımı başvurularının başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. 2017'de 16 bin 500 personelin istihdamı için çalışma yapılırken, bunun 3 bin 900'ünün ataması geride kalan süreçte tamamlandı. Gelecek aylarda ise hedeflenen 12 bin 500 personel istihdamı daha gerçekleştirilecek.

    Bakanlık antibiyotiğe savaş açtı: 5 dakikada BETA testi

    Gelecek 2 ayda 12 bin 500 atama hedefleniyor

    Adana'da Ceyhan Kültür Merkezi'nde Gençlik Kürsüsü programı kapsamında gençlerle buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendisini dinlemeye gelen gençlerden gelen sorular üzerine Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda açıklamalarda bulundu. Akdağ açıklamasında, "Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Personel dağılımı nasıl olacak?

    Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde görev yapacak 16 bin personelden 220'si acil sağlık hizmetlerinde, 1886' sı Türkiye Kamu Hastanelerindeki Kuruma bağlı olan eğitim hastanelerinde, 34'ü halk sağlığı laboratuvarlarında, 920'si toplum sağlığı merkezlerinde,422'si Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı entegre ilçe hastanelerinde, 60'ı ilçe sağlık müdürlüklerinde,10 bin 500'ü yataklı tedavi kurumlarında, 1958' ientegre ilçe hastanelerinde ve sağlık evlerinde çalışacaklar. Bu personellerden 8 bin 274'ü uzman tabip, 1'i diş tabibi, 6 bin 669'u tabip ,5'i hemşire, 1'i sağlık teknikeri, 1'i diyetisyen, 10032 ü ebe, 45'i sağlık memuru, 1'i psikolog olarak görev yapacak.

    Geleneksel tıp artık devlet hastanelerinde de uygulanacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow