hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Rize imsakiyesi: 21 Mayıs Pazartesi Rize iftar vakti | İmsak ve sahur saatleri

    2018 Rize imsakiyesi: 21 Mayıs Pazartesi Rize iftar vakti | İmsak ve sahur saatleri
    expand

    Rize iftar saatleri 21 Mayıs akşamı 2018 yılı Ramazan ayının altıncı gününde oruç açacak kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde yeni yılın Ramazan imsakiyesi bölgede oruç tutmak isteyen kişilerle paylaşılmıştı. İşte bu yıla ait Rize imsakiyesi ve bölgedekiler için hazırlanmış iftar ve imsak vakitleri..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rize imsakiyesi 16 saati aşkın bir süre boyunca oruçlu olacak Müslümanların Diyanet İşleri’nin resmi internet adresine yönelmesini sağladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ilde kurulan iftar çadırları için hazırlıklar da tamamlandı. İşte Diyanet’in paylaştığı bilgilere göre Rize için imsak vakti…

    22 MAYIS RİZE İMSAK VAKTİ 02:57

    21 MAYIS RİZE İFTAR VAKTİ 19:41

    RİZE İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    2018 Rize imsakiyesi: 21 Mayıs Pazartesi Rize iftar vakti | İmsak ve sahur saatleri

    Oruca başlama süresi olarak da bilinen imsak vakti sabaha karşı, güneşin doğmasına yakın bir vakti işaret eder. Güneşin doğmak üzere olduğu esnada ufukta ağıran tanın hafifçe aydınlanmasıyla bu vakit başlamış olur. Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler bu bölgenin aydınlanmasıyla oruca başlamış olurlar. Teknolojinin bulunmadığı eski dönemlerde kişiler bu çizgiye bakarak oruca başlayacakları süreyi belirlerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.

    RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE HANGİ ÜRÜNLER TÜKETİLMEMELİ?

    11 ayın sultanı Ramazan başlıyor. İlk oruç 16 Mayıs Çarşamba günü tutulacak. Öncesinde Sağlık Bakanlığı Ramazan'da nasıl beslenmek gerektiği konusunda uyarılarını sıraladı. Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Melek Atabey de o uyarıları CNN TÜRK izleyicileri için anlattı.

    DİYANET’TEN İSRAF AÇIKLAMASI

    İnsana bir nimet ve emanet olarak lütfedilen her türlü maddi imkân konusunda kuşanmamız gereken tavrı; “...Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz; çünkü Allah israf edenleri sevmez.” (A’râf, 7/31.) ayetiyle bizlere takdim eden Rabbimiz, Yaratıcı-kul ilişkisinin ideal boyutu ve neticesi olan “rıza-muhabbet” hakkında da bizlere hatırlatıcı ikazda bulunmaktadır. Maalesef bugün bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan; ekmek, su gibi en temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan çılgınca bir tüketim ve israfın varlığı acı bir gerçektir. Bu noktada her bir fert, sözü edilen realitenin sebepleri hakkında, üzerine düşen ferdi/içtimai sorumluluğu tefekkür etmek zorundadır. Nitekim; “O gün size verilen bütün nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz” (Tekâsür, 102/8) ayeti, Müslümanın hayatını tanzim ederek muhasebeye yönelmesi hususunda hayat parolası mesabesindeki kifayetli bir hatırlatmadır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) de konunun uhrevi boyutuna vurgu yapan; “Kıyamet gününde insanoğlu şu beş şeyden hesaba çekilmedikçe Rabbinin huzurundan bir yere kımıldayamaz: Ömrünü nerede ve nasıl geçirdiğinden, gençliğini nerede yıprattığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, bildiği ile amel edip etmediğinden.” (Tirmizi, Sıfatü’l-kıyâme, 1.) hadisiyle, insanın yeryüzü serüveninde dikkat etmesi gereken öncelikli değerlere işaret etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açgözlülük, kibir, tamahkârlık ve bencilliğin hayatı kuşattığı bir atmosferde, bireysel ve toplumsal bağlamda israfın yaşandığı alanlar sadece zikredilenlerden ibaret değildir. Nitekim ormanlar, akarsular ve bütün doğal unsurlarıyla tabiat da insanın sorumsuz ve hoyrat tavrından nasibini alarak ekolojik tahribe maruz kalmaktadır. Aynı şekilde, insani değer ve erdemler ihmal edildiğinde ve/ya ötelendiğinde; bilginin, sevginin, dostluğun ve güvenin tüketildiği ve heba edildiği bir dünyanın da anlam yönüyle fesada uğradığını ifade etmek izahtan varestedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow