hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Safer ayı ne zaman? (Bu yıl safer ayı hangi güne denk geliyor?)

    2018 Safer ayı ne zaman (Bu yıl safer ayı hangi güne denk geliyor)
    expand

    Hicri takvime göre Muharrem ayından sonra gelen ikinci ay olarak bilinen Safer ayının bu yıl ne zamana denk geleceği merak konusu oldu. Safer ayının başlangıç tarihi 2018 yılında da ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Safer ayı ibadetleri neler ve 2018 Safer ayı ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Safer ayının başlangıç tarihi ve miladi takvimde hangi güne denk geldiği araştırılmaya devam ediyor. Muharrem ayının bitmesine sayılı günler kala safer ayı içerisinde yapılacak ibadetler de merak konusu oldu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

    2018 SAFER AYI NE ZAMAN?

    Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2018 yılı Safer ayı 10 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

    SAFER AYINDA NELER YAPILMALI?

    Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve slavatlar ile meşgul almalıdır.
    Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAFER AYI NEDİR?

    Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.
    Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow