hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 vekaleten kurban kesimi ne kadar? (Diyanet vekaleten kurban kesimi ücreti)

    2018 vekaleten kurban kesimi ne kadar (Diyanet vekaleten kurban kesimi ücreti)
    expand

    Ali Erbaş 2018 yılı için Diyanet’in belirlediği vekaleten kurban kesimi hakkında bilgilendirme yaptı. “2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı” kapsamında bir araya gelen Erbaş ve diğer görevliler bu yıl için belirlenen miktarı basın mensupları ile paylaştı. Peki, bu yıl vekaleten kurban kesim ücreti ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın başkanlığında toplanan kurum bu yılki vekaleten kurban kesim ücretlerini belirledi. Erbaş’ın yaptığı açıklamaya göre 2018 yılı için belirlenen ücret yurt içi için 850 yurt dışı içinse 625 TL olarak belirlendi. Peki, Diyanet İşleri’nde vekaleten kurban kesimi nasıl yapılır?

    DİYANET’İN VEKALETEN KURBAN KESİMİ İŞLEMLERİ

    Kesim işlemleri ile ilgili Erbaş’ın yaptığı açıklama şöyle; Yurt içi kurban bedeli 850 lira, yurt dışı kurban bedeli ise 625 lira olarak belirlenmiştir.  Vatandaşlarımız, 'www.diyanetvakfi.org.tr' ve 'bagis.diyanetvakfi.org.tr'  adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize,  cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Vatandaşlarımız ayrıca '0312 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.

    Ali Erbaş, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da Din  Hizmetleri Müşavirlikleri ve Din Hizmetleri Ataşelikleri ile bu ülkelerdeki  dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabileceğini sözlerine  ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erbaş’ın yaptığı açıklamanın tamamı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet adresi olan “diyanet.gov.tr” adresinde detayları öğrenmek isteyen bağışçılar tarafından incelenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow