hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ATA AÖF 3 ders sınavı ne zaman?

    2019 ATA AÖF 3 ders sınavı ne zaman
    expand

    AÖF 3 ders sınavı ile kredilerini yükseltmek isteyen ATA AÖF öğrencileri sınavın hangi tarihte yapılacağını araştırmayı sürdürüyor. Kurum sınav takvimi içerisinde 3 ders sınavının ne zaman yapılacağını paylaşmıştı. Peki, ATA AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATA AÖF 3 ders sınavı için geri sayım başladı. Notlarını ve kredilerini yükseltecek olan öğrencilerin katılacağı sınavlar ile ilgili detaylar belli oldu. İşte ATA AÖF sınav sürecine ilişkin son bilgiler…

    ATA AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

    ATA AÖF üç ders sınavı, 27 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak. Mezuniyet Üç Ders Sınavı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Kurulunun belirlemiş olduğu aşağıda verilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

    Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir. Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur.

    Mezuniyet Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi/ara sınav notu ile Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir (final ve bütünleme sınavlarında olduğu gibi). Öğrencinin harf notları; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Esasları çerçevesinde, dersin ilgili dönemdeki dönem sonu sınavı sonuçlarına göre daha önce oluşmuş olan harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.

    Mezuniyet Üç Ders Sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri, bu derslerin bulundukları yarıyılda ders kaydı yaparak almak zorundadırlar.

    Sınav merkezi tercih sayfası sadece Mezuniyet Üç Ders Sınavına giriş hakkı olan öğrenciler için aktif olacaktır.

    Mezuniyet Üç Ders Sınavı için sınava giriş belgeleri Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) alınabilecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow