hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Berat Kandili ne zaman?

    2019 Berat Kandili ne zaman
    expand

    Diyanet’in dini günler takvimi içerisinde Berat Kandili’nin bu yıl ne zaman idrak edileceği yerini almıştı. Peki, Berat Kandili’nin İslam alemi için önemi nedir ve bu yıl kandil hangi tarihe denk geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berat Kandili, Hicri takvime göre Şaban ayı içerisinde idrak ediliyor. Diyanet’in dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre bu yıl Berat Kandili 19 Nisan 2019 Cuma günü idrak edilecek. Şaban ayının 14.  gününe denk gelen kandil kapsamında birçok bölgede ibadet yapılacak.

    BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    Diyanet’in geçtiğimiz yıllarda Berat Kandili ile ilgili yaptığı paylaşım ise şöyle; Kaynaklarımızda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

    Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow